Na raslinskom plivačkom maratonu lani nastupilo 250 natjecatelja, ovog ljeta ide se po novi rekord

Raslinu ću i ovog ljeta pohoditi plivači maratonci, i to sedmu godinu zaredom. Krivci za to su momci i cure iz Društva sportske rekreacije Raslina, koji su ovo malo mjesto na Prukljanskom jezeru upisali na plivačku kartu Hrvatske.

Ovogodišnji Plivački maraton Raslina 2016. održat će se 6. kolovoza, a uz tradicionalnu utrku na pet kilometara, i ovog puta održat će se ona na 1.5 kilometara kao i tri dječje utrke.

raslina 2

Za sve natjecatelje maratona za odrasle osigurana je hrana i piće, promotivne majice, a dobit će diplome o sudjelovanju. Naravno, tu su i medalje i pehari za najuspješnije maratonce.

raslina 3

Raslinski plivački maraton, koji se boduje za Hrvatski kup daljinskog plivanja (Cro Cup) iz godine u godinu bilježi sve veći broj natjecatelja, na njemu redovito nastupaju i najbolji hrvatski maratonci poput Karle Šitić i braće Marin. Lani je tako nastupilo rekordnih 250 plivača iz Hrvatske i inozemstva, što ne čudi, jer je riječ o jednom od najposjećenijih i najbolje organiziranih maratona u Hrvatskoj.

– Ove godine očekujemo još veći broj plivača te dobru zabavu i lijepu sportsku atmosferu. Ukoliko vam je pet kilometara previše, plivajte na 1.5 kilometara.  Dovedite i svoju djecu da se zabave na dječjim utrkama i bude dio ove tradicionalne sportske manifestacije. Vidimo se na startu – poručio je Krešimir Lokas, iz DSR-a Raslina.

raslina 4

Inače, kotizacija utrke na pet kilometara iznosi 80 kuna, za utrku na 1.5 kilometara 60 kuna, dok je sudjelovanje na dječjim utrkama besplatno. Prijavu za maraton možete obaviti na  https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/141, najkasnije do petka 5. kolovoza. Ostale propozicije i pravila možete pronaći na www.raslina5km.com, kao i na facebook stranici maratona  https://www.facebook.com/raslina5km/.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.