Na ‘Skradinskoj ljepotici’ u svibnju nas čekaju nova automobilistička uzbuđenja

I ove ćemo godine u Skradinu godine gledati najbolje hrvatske brdske vozače, pojačane s kolegama iz Bosne i Hercegovine, kao i s vozačima iz nekoliko drugih zemalja. Naime, Auto klub Mihovil uspio je od HAKS-a i FIA ishodovati licencu za automobilističku brdsku utrku kojom će se otvoriti Prvenstvo Hrvatske, Šampionat Bosne i Hercegovine, ali i Međunarodno natjecanje na brdskim stazama.

Deveta Nagrada grada Skradina održat će se 9. i 10. svibnja, a na ‘Skradinskoj ljepotici’, kako je  Niko Pulić nazvao tamošnju stazu, vozačku vještinu pokazat će preko 80 vozača.

skradin brdska auto utrka15

– Ovogodišnje natjecanje organizator Auto klub Mihovil Šibenik  odredio je odraditi uz pomoć sudaca iz klubova  naše Regije jug Dalmacije i naših branitelja iz Domovinskog rata, pripadnika specijalne policije Jastrebovi, koji nam ponovo pomažu u organizaciji ove značajne sportske manifestacije u Skradinu, koja svake godine postaje sve poznatiji auto brend.

Organizacija brdske auto utrke vrlo je zahtjevna, iziskuje angažman preko 100 osoba, od toga 60 osposobljenih i licenciranih sportskih sudaca za aktivno sudjelovanje u organizaciji i realizaciji utrke. Pored svojih 40 licenciranih sudaca klupskog, nacionalnog i specijalističkog ranga,  pozvali smo još 20 suca iz naše Regije jug da bi pomogli organizirati ovogodišnje natjecanje – kaže Marijan Erceg, tajnik Organizacijskog odbora.

skradin brdska auto utrka11

Dodaje kako je  skradinska utrka važna za daljnji razvoj i održavanje auto sporta u našoj županiji, za budućnost brdskih utrka u Hrvatskoj, a pred organizatorima odgovornost da održi visoku kvalitetu organiziranja utrka.

– Pored Prvenstva Hrvatske i Šampionata BIH,  želimo dovesti Prvenstvo  Slovenije, Austrije, Italija i  srednjoeuropskih država, želimo vratiti i pomoći oko stvaranja uvjeta za povratak vozila II KATEGORIJE, znatno veći broj formula i prototipova kao i Povijesnih sportskih vozila – istaknuo je Erceg.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.