Prva liga i dalje je cilj, s novim vlasnikom ili bez njega

Na Šubićevcu podižu kredit kako bi igračima isplatili plaće: ‘Voljeli bismo do 15. prosinca znati na čemu smo’Foto: Milan Balaban

Nogometaši Šibenika jure prema prvoj ligi, ali, na žalost, zakomplicirala se financijska situacija u klubu na Šubićevcu. Naime, dok se čeka ulazak novog vlasnika, ‘presušila’ je klupska blagajna, zbog čega igračima i radnoj zajednici šibenskog drugoligaša kasne dvije plaće. Da stvar bude gora, upitno je hoće li indijski investitor uopće i preuzeti klub. Kako smo ranije objavila na Šibenskom portalu, iskrsli su određeni problemi, pa će Povjerenstvo za profesionalni sport pri Središnjem državnom uredu za sport dodatno provjeriti poslovanje Punkaja Gupte. Zbog toga su u HNK Šibeniku trenutnu besparicu odlučili premostiti pozajmicom.

– Dogovorili smo kratkoročni kredit koji bi trebao biti otplaćen do sredine veljače sljedeće godine, a sve kako bi igračima, trenerima i radnoj zajednici isplatili zaostale plaće. Dakle, kroz par dana novci bi im trebali sjesti na račun – kazao nam je predsjednik Uprave HNK Šibenika Jure Zoričić, koji je pun hvale za igrače.

– Riječ je o karakternim momcima, koji imaju razumijevanja, što pokazuju i svojim igrama.  Spremni su igrati i bez novaca, ali jasno da to nije način, da će im se isplatiti zarađeno – ističe Zoričić.

Kompliciranje situacije s indijskim investitorom nije htio previše komentirati, prepustivši taj dio ljudima iz Grada Šibenika. Istaknuo je, međutim, kako vrijeme istječe, odnosno da bi u klubu voljeli što prije znati na čemu su, kako bi mogli raditi planove.

– Bilo bi dobro da se do 15. prosinca zna kakva je situacija po pitanju novog vlasnika, hoće li preuzeti klub. Naime, moramo izraditi financijski plan za iduću godinu, smisliti plan B ako ne dođe novi vlasnik. Ono što je sigurno jest da nećemo dići ruke od kluba, već nastavljamo raditi. Novaca za pokriti cijelu 2020. godinu nemamo, ali postoji interes nekih sponzora, međutim i oni bi htjeli znati na čemu su – veli Zoričić, koji je htio naglasiti još nešto.

– Prva liga i dalje ostaje cilj i učinit ćemo sve da u nju uđemo. Međutim, za biti stabilan prvoligaš treba nam partner, jer sami ne možemo. Zato je prodaja igrača zadnja opcija, ne želimo slabiti roster, nego ga pojačati – zaključio je Jure Zoričić.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.