Na Tuckovom popisu za Rusiju i jedna šibenska ‘barakuda’

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak objavio je popis igrača za prvu utakmicu Svjetske lige. Za dvoboj s Rusima u Zadru, koji se igra 14. studenog, šibenski stručnjak nije pozvao najjači sastav. Među 14 pozvanih za prvu akciju nakon osvajanja zlata na Svjetskom prvenstvu je i jedan Šibenčanin, Andrija Bašić, aktualni član zagrebačke Mladosti.

vaterpolo tucak petkovic sparada andrija basic 100417 4

Podsjetimo, u našoj, B europskoj skupini još je Njemačka. U skupini A nalaze se, pak Srbija, Crna Gora i Rumunjska, a u skupini C Španjolska, Mađarska i Nizozemska. Na završni turnir Svjetske lige, koji će se u lipnju 2018. godine održati u Tokiju, plasirat će se samo pobjednici skupina.

Tuckov popis:

Golmani: Marko Bijač (Jug CO), Ivan Marcelić (HAVK Mladost)

Bekovi: Ivan Buljubašić (Steaua Bukurešt), Marko Macan(Jug CO), Hrvoje Benić (Jug CO)

Centri: Josip Vrlić (Barceloneta), Luka Lončar (Jug CO)

Vanjski igrači: Javier Garcia (Jug CO), Ivan Domagoj Zović (HAVK Mladost), Ante Visković (Jadran Split), Ante Vukičević (Marseille), Loren Fatović (Jug CO), Andrija Bašić (HAVK Mladost)), Franko Lazić (HAVK Mladost).

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.