Nakon burne skupštine Šuker ponovno izabran za predsjednika HNS-a. Protiv je bio samo jedan skupštinar

Davor Šuker i sljedeće će četiri godine biti na čelu Hrvatskog nogometnog saveza. Odlučeno je tako na današnjoj, burnoj Izbornoj skupštini HNS-a, koja je održana u zagrebačakom hotelu Sheraton, uz jako policijsko osiguranje. Podsjetimo, dosadašnji predsjednik bio je jedini kandidat s obzirom da Dario Šimić nije uspio skupiti dovoljno potpisa županijskih saveza. Za Šukerov novi mandat ruku je digla velika većina skupštinara, njih 47, trojica su bila suzdržana, a protiv je bio samo Dario Šimić. Inače, NS Šibensko – kninske županije predstavljao je Mladen Bukarica, predsjednik Rudara iz Siverića. Samom izboru prethodila je burna rasprava. Pa je tako Marko Erceg, predsjednik Nogometnog saveza splitsko-dalmatinske županije pozvao na raspuštanje Skupštine.

– Skupština je sazvana po starom poslovniku koji nije usklađen sa statuom što je dokaz nelegitimnosti Skupštijje jer se ne može poslovnik  mijenjati na samoj skupštini. Tražim raspuštanje ove Skupštine i sazivanje nove – kazao je Erceg, a istog je stava bio i predsjednik Hajduka Ivan Kos. Za riječ se javio i predsjednik Nadzornog odbora Hajduka Slaven Marasović, ali nakon što mu je Damir Vrbanović nekoliko puta bezuspješno pokušao oduzeti riječ, Marasoviću je na kraju isključen mikrofon. Kako je njihov prijedlog odbijen većinom glasova, Erceg i predstavnici Hajduka napustili su sjednici, a isto je učinio i Jure Bosančić, predstavnik 2.HNL. Ukratko, u hrvatskom nogometu sve je ostalo po starom.

(foto: HNS)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.