Nakon izvrsnih nastupa na PH iz PK Šibenik poručuju: Ševerdija i Leković zaslužuju poziv u mladu reprezentaciju

Čak 21 medalju osvojili su članovi Plivačkog kluba Šibenik na Prvenstvu Hrvatske održanom proteklog vikenda u Rijeci. O one četiri seniorske koje je osvojila perjanica kluba Lucija Jurković – Periša već smo izvijestili ranije, ali nije naodmet ponoviti; Lucija sa na 100 i 200 slobodno metara okitila naslovom prvakinje države, dok je na 50 slobodno i 200 mješovito uzela srebra.

pk sibenik 6

Svoju kolekciju obogatila je i zlatnim medaljama u mlađe seniorskoj konkurenciji na 200 mješovito, te na 50, 100 i 200 slobodno, te srebrnom na 50 leđno. Dakle, ukupno devet odličja, što je još jedan dokaz njezine kvalitete.

pk sibenik 3

Marta Leković također je odradila odlično prvenstvo. Ona je na 200 leđno isplivala osobni rekord, 2;27:00, a to je vrijeme bilo dostatno za broncu u kategoriji mlađih seniorki, srebra u kategoriji juniorki, te zlata u kategoriji mlađih juniorki. Novi osobni rekord (1;08:72) Marta je postavila i na 100 leđno, što je donijelo mlađe juniorsko srebro i juniorsku broncu.

pk sibenik 4

Martina Ševerdija doplivala je do dvije medalje, srebrne na 200 prsno i brončane na 100 prsno, obje u kategoriji mlađih juniorki, dok je Stipe Bumber u istom uzrastu uzeo broncu na 50 slobodno.

pk sibenik 5

Svoj obol u berbi medalja dali su i kadeti i kadetkinje Šibenika. Marija Kardum doplivala je do svojih prvi odličja na državnom prvenstvima osvojivši kadetsko zlato na 200 leđno, srebro na 100 leđno i broncu na 400 mješovito, dok je Niko Perica na 200 prsno uzeo broncu, što mu je također bila prva medalja na Prvenstvu Hrvatske.

U klubu, su, jasno zadovoljni ovakvim ostvarenjima.

– Rekordan broj osvojenih medalja na državnim prvenstvima u svim dobnim skupinama, te

Lucijin rezultat na 100 slobodno koji je dvadesetak stotinki od državnog rekorda, ono je što bih istakla s ovogodišnjeg zimskog prvenstva. Drago mi je da je Stipe napokon uspio osvojiti svoju prvu medalju na državnom i što su se osvajačima medalja pridružili kadeti. Očekujemo i poziv izbornika  reprezentacije za Martinu Ševerdiju i Martu Leković u mladu reprezentaciju Hrvatske za četveroboj nacija, koji su zaslužile osvajanjem prva dva mjesta u svojim disciplinama.  Sada, nakon par dana odmora, krećemo u pripreme za ljetna prvenstva. Rezultati koje su ostvarili naši plivači zasigurno će imati utjecaja na planove koje smo zacrtali. Točnije, program po kojem radimo dovoljan je za vrhunska ostvarenja na nivou državnih prvenstava, a za ‘nešto’ više, trebat će ‘svega’ više – slikovita je bila tajnica PK Šibenik Danira Tepić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.