Nakon teške ozljede treninzima se vratio Krkin reprezentativni štroker Jerko Radovčić, u Skradinu trenirali juniorski reprezentativci

Skradin su za vikend ponovno pohodili članovi hrvatske veslačke nacionalne vrste. Ovog puta u gradu na Krki okupili su se kandidati za juniorsku reprezentaciju, njih deset, među njima i trojac iz šibenske Krke. Riječ je o Ninu Perišiću, članu već etabliranog četverca bez kormilara,  te Jerku Radovčiću i Kristijanu Papku, koji su orijentirani prema nekoj od scull disciplina. Jasno, u Skradinu je bio i Krkin trener Milan Radečić, koji je na priprema vodio skulere.

– Četverac bez puca od siline i samopouzdanja! Za njih vjerujemo da će biti naši važni aduti u borbi za medalju već u Essenu na Europskom prvenstvu za juniore, a za nadati se je da će imati važnu ulogu i na Svjetskom prvenstvu u Japanu – kaže predsjednik Krkaša Dražen Crnogaća.

Lijepa je vijest da se, nakon teške ozljede na zimskim pripremama, ozbiljnom treningu vratio štroker Jerko Radovčić.

vk krka 2

– Sanirati trostruki prijelom noge u manje od dva mjeseca pravo je čudo, a još veće je čudo da Jere u tjelesnoj pripremi ne zaostaje previše za kolegama iz izborne vrste i gotovo je sigurno da će biti sasvim spreman za ‘klaonicu’ koja veslačice i veslače čeka na Europskom prvenstvu krajem svibnja, kada se u samo dva dana veslaju najmanje četiri utrke od kojih je svaka ‘na nož’ – ističe Crnogaća.

Veslačkim novostima dodajmo kako će se u subotu u Zatonu održati druga regata Kupa Dalmacije, kojoj je domaćin šibenska Krka. Istovremeno će se na katu Hangara održati sjednica Vijeća Veslačkog saveza Dalmacije.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.