XC Zimska liga Dalmacije upravo je na ovoj utrci prije šest godina doživjela bum

Nakon Vodica brdsko-biciklistička karavana seli u Stankovce: ‘Nadamo se brojci od 200 natjecatelja’Foto: Denis Peroš

XC Zimska liga Dalmacije ide dalje. Nakon uspješnog otvaranja u Vodicama, na ‘Gabrinom maratonu’, biciklistička karavana u nedjelju seli u Stankovce. Bit će to šesto izdanje stankovačkog brdsko-biciklističkog maratona, čiji je organizator BK Aks, s tim da će ove godine staza biti malo izmijenjena.

– Imamo uvodni dio od osam kilometara, koji nas uvodi u glavna dva kruga dužine 22 kilometara, (po krugu 11 km). Dakle, sama staza ima 30 kilometara, a s 210 metara uspona spada u jednu od lakših staza u Ligi, što je odličan poziv svim rekreativcima koji imaju brdski bicikl i kacigu da se odazovu ovoj utrci – ističe Željko Perica iz BK Ask.

Dodaje kako je XC Zimska liga prije šest godina upravo na utrci u Stankovcima doživjela bum.

– Privukli smo u ono vrijeme nevjerojatnih 193 biciklista. Upravo je taj događaj bio zamašnjak za zimsku ligu koja je danas sinonim i primjer svim rekreativnim ligama u Hrvatskoj. Odlične organizacije utrka, popratne službe, broj natjecatelja i druženja krase ovu ligu, a pogotovo maraton u Stankovcima – ponosno će Perica.

Podsjećamo, novost u Ligi su dječje utrke, tako da nas, vjerujemo, kao i u Vodicama, čeka gužva na startu.

– Prateći svakodnevno vremensku prognozu za varljivi listopad možemo sa sigurnošću tvrditi na nas čeka idealno vrijeme od dvadesetak stupnjeva, bez oborina, a osim idealnog vremena čekaju vas i domaćini ove priredbe s hranom i pićem po završetku utrke te medaljama za najbolje. Vidimo se u Stankovcima! – poručili su organizatori, koji se nadaju brojci od 200 natjecatelja.

Detalji utrke možete pronaći na https://www.facebook.com/events/2391332174296611/
, a prijaviti se možete na https://www.stoperica.live/races.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.