Naš čovik Roko

Dontaye Draper probio je led. Amerikanac je prije nekoliko godina dobio hrvatsku putovnicu i ovih dana na Eurobasketu zajedno s Bogdanovićem, Ukićem, Tomićem, Šarićem i ostalom kompanijom kreira ‘hrvatski košarkaški preporod’. Možda zvuči prehrabro, ali uskoro bi njegovim stopama mogao i Ronald Ross, Amerikanac na privremenom radu u KK Jolly Jadranska banka. O tome je li reprezentativni materijal odlučit će struka, ali budućim izbornicima sigurno će biti drago što imaju veći izbor za deficitarnu poziciju playmakera.

– Pokrenuli smo proceduru da naš najbolji igrač Ronald Ross dobije hrvatsko državljanstvo – kazao je nedavno čelni čovjek ‘Bankara’ Josip Stojanović.

PRAVI VODIČANOV

Postupak ‘pohrvaćivanja’ 30-godišnjeg razigravača, rodom iz američke savezne države Novi Meksiko, još traje, ali problema ne bi trebalo biti i gotovo je sigurno kako će Ronald i ‘službeno’ postati Roko. Naime, taj su mu nadimak suigrači nadjenuli na prvom treningu.

Inače, Ross se u protekle dvije godine potpuno udomaćio. Lokalni ljudi sjajno su ga primili, prije svega zbog njegove otvorenosti i srdačnosti.

– I am a simple guy – nekoliko puta je ponovio razigravač ‘Bankara’ prilikom našeg zadnjeg razgovora, a nije morao, jer smo i sami skužili da je jednostavan dečko, pristupačan i skroman.

Kako sve ovo vrijeme živi u iznajmljenoj kući u Vodicama, Ronald je postao pravi ‘Vodičanov’. Pa je tako nedavno snimio pjesmu i video spot s tamošnjom grupom ‘Godimenti’. Pjesma je vrlo brzo zasjela na vrhove top lista, što ne treba čuditi jer je Rossu, nakon košarke, najveća strast glazba, i, kako nam je kazao, kući stalno nešto miksa i repa. A suvišno je i spominjati kako je ta ljubav obostrana, kako se i Ross iz prve zaljubio u Hrvatsku i ovdašnje ljude. Djelomično je svladao i naš jezik.

– Pokušavam ‘pohvatati’ što više toga, pa ako sugovornik sporije priča, mogu dosta toga razumjeti. Hrvatski jezik je jako težak i nije ga baš lako naučiti – kazao nam je Ross.

Već smo ga tada, dok procedura dobivanja hrvatske putovnice nije bila ni pokrenuta, pitali bi li volio jednog dana zaigrati za reprezentaciju Hrvatske. Odgovor je bio očekivan.

BILA BI MIN ČAST IGRATI ZA HRVATSKU

– Ukaže li takva prilika, bila bi mi velika čast igrati za Hrvatsku. Jer Hrvatska ima veliku košarkašku tradiciju, vaša zemlja dala je toliko velikih igrača poput Dražena Petrovića i zaslužuje svaki respekt. Uopće ne bih dvojio ukaže li se takva mogućnost – kazao je Ross.

Dakle, uskoro će biti zadovoljeni ‘tehnički uvjeti’ da Ross jednog dana, ukaže li se potreba, zaigra u kockastom dresu. Svojim dosadašnjim igrama u Jolyjevom dresu definitivno je skrenuo pozornost na sebe.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.