D-MARIN Supreme Match Race Sailing Week Šibenik

Nastavlja se gužva u šibenskom zaljevu: Starta Europsko prvenstvo u dvobojskom jedrenju

Tri dana nakon jedriličarskih uzbuđenja na finalnoj regati European Match Race Toura na kojoj je slavio švicarac Eric Monnin, a u ukupnoj poretku pobijedio Danac Emil Kjaer, u Šibeniku se nastavlja vrhunsko dvobojsko jedrenje. Ovoga puta u Krešimirov grad stiže dvanaest posada na Europsko prvenstvo, čije će svečano otvorenje danas biti održano na tvrđavi Barone.

Na Europskom prvenstvu, koje organiziraju Wave Sailing centra, Jedriličarski lub Val i D-Marin Mandalina, do 13. listopada jedrit će 12 posada, od kojih je deset pozvano na temelju plasmana na svjetskoj match race ljestvici, a dvije su posade, domaćeg kormilara Marka Smolića i bivšeg europskog prvaka, Francuza Peirre-Antoinea Morvana, dobile ‘wild card’ pozivnicu.


Start prve utrke je u četvrtak, 10. listopada. Dvanaest kormilara koji će se boriti za europski vrh su: Eric Monnin (Švicarska), Maxime Mesnil (Francuska), Ettore Botticini (Italija), Partyk Zbroja (Poljska), Mati Sepp (Estonija), Dejan Presen (Slovenija), Simon Bertheau (Francuska), Vladimir Lipavsky (Rusija), Jeppe Borch (Danska), Emil Kjaer (Danska), Peirre-Antoine Morvan (Francuska) i Marko Smolić (Hrvatska).

Jedrit će se na brodovima klase Plateau i J70, a šibenski zaljev je jedna od rijetkih jedriličarskih arena na kojoj se utrke mogu pratiti s kopna, što jamči vrhunski doživljaj za sve ljubitelje ovog sporta. Dodjele nagrada bit će održane u D-Marinu gdje će biti smješten i Regatni ured.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.