Nekadašnja ‘šibenska sirena’ Dina Lordan najbolji je strijelac novopokrenute ženske Regionalne vaterpolske lige

Nakon muška Regionalne vaterpolo lige, koja egzistira već deset godina, to je natjecanje dobilo i žensku inačicu. U njezinom prvom izdanju natječu se četiri kluba, po dvije prvoplasirane ekipe hrvatskog i srpskog prvenstva iz lanjske sezone; zagrebačka Mladost, splitska Bura, beogradska Crvena zvezda te Vojvodina iz Novog Sada. Prvi turnir odigran je proteklog vikenda u Zagrebu, nakon kojeg prvo mjesto drže ‘Žabice’, sa sve tri pobjede. Ono što je nama zanimljivo, jest da su važnu ulogu u tome odigrale dvije bivše članice šibenske Viktorije, Dina Lordan i Matea Skelin.

dina lordan 2

Dapače, Tišnjanka Dina bila je najbolji strijelac turnira sa deset postignutih golova, dok je Matea zabila pet golova za Mladost. U zagrebačkom sastavu istaknula se i šibenska Zagrepčanka Petra Bukić, koja je mrežu suparničkih ekipa tresla osam puta.  Dodajmo kako se drugi turnir ženske Regionalne lige igra za mjesec dana u Srbiji, dok je finale na rasporedu dan nakon muškog finala, dakle 14. travnja. U njemu će igrati dvije najbolje ekipa s prvog i drugog turnira.

(foto: Danko Jerković-Doktor; HVS)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.