Neven Spahija preuzima Cibonu

Šibenčanin Neven Spahija danas će službeno biti predstavljen kao novi trener zagrebačke Cibone. Bivši hrvatski izbornik u aktualne prvake Hrvatske dolazi po drugi put, s obzirom da je na početku trenerske karijere već vodio ‘Vukove’ i to vrlo uspješno. Naime, s njima je osvojio naslov prvaka države što mu je otvorilo put prema iznimno uspješnoj inozemnoj karijeri. Postao je najtrofejniji hrvatski košarkaški trener, a imena klubova koje je vodio uistinu su impresivna – Maccabi, Valencia, Lietuvos Rytas, Fenerbahce.

Spahija je od 2001. do 2005. bio i izbornik hrvatske reprezentacije, a dugo je figurirao i kao prvi europski trener koji bi mogao preuzeti jedan NBA klub. Posljednjih godinu dana šibenski trener, inače nekadašnji najbolji prijatelj Dražena Petrovića, bio je bez angažmana. Ali, daleko od toga da je bio besposlen. Naime, kako nam je nedavno otkrio trener GKK Šibenik Jeronimo Šarin, Spahija mu je jako puno pomogao na putu prema plasmanu u prvu ligu s narančastima.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.