Nino Perišić, Kristijan Papak i Jerko Radovčić branit će boje Hrvatske na najjačoj veslačkoj regati za juniore

Trojac iz VK Krka Nino Perišić, Kristijan Papak i Jerko Radovčić od srijede se nalaze u Zagrebu, gdje pod vodstvom trenera Milana Radečića odrađuju posljednje pripreme za nastup na najjačoj svjetskoj veslačkoj regati za juniore, onoj u Munchenu. Krkaši će na olimpijskoj stazi u glavnom gradu Bavarske veslati kao članovi hrvatske izborne vrste, s tim da će Nino nastupiti oba dana natjecanja (subota i nedjelja), u četvercu na pariće s kolegama iz Tisnog (Frane Gabre), Zagreba (Ivan Šarić) i Splita (Goran Mahmutović i/ili Karlo Borković), dok će Jerko i Kristijan veslati u četvercu bez kormilara zajedno s kolegama iz Rijeke (Gianni Amižić i Dominik Omerović).

vk krka 5

Posadi četverca ovo će biti prvi put da se okuplja u ovakvom sastavu, dok je društvo iz četverca ‘bez’ u dva navrata već odradilo u Šibeniku popriličan broj kilometara.

vk krka 6

– Konkurencija će, kao i uvijek u Minhenu, biti žestoka. Organizator je obznanio prijave više od tisuću sudionika iz 15 zemalja. Osim europskih posada kojima se olimpijska staza može smatrati domaćim terenom, nastupit će i posade iz Azije, Afrike i Latinske Amerike. Teško se ne složiti s pomalo euforičnom najavom organizatora da će ova ‘high performance’ regata biti najbolji test trenutne spremnosti za juniore. Osim toga ona će za poslužiti i kao jako dobra najava konkurencije koja naše momke čeka na Europskom prvenstvu, koje će se krajem svibnja održati u Francuskoj (Gravelines – Dunkirk), odnosno  naSvjetskom prvenstvu koje ih čeka početkom kolovoza u Češkoj (Račice). Ono što je važno reći je to da preko Minhena, Gravelinesa i Račica, Mimini momci, svi 17-godišnjaci, zapravo gledaju na predolimpijsku regatu, Svjetsko prvenstvo koje će se iduće godine održati u Tokiju. Tu će trebati biti pravi. Lani je u Njemačkoj i Litvi letvica podignuta jako visoko, iduće godine želimo najmanje toliko – istaknuo je Dražen Crnogaća, predsjednik VK Krka.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.