Nino Perišić, Kristijan Papak, Jerko Radovčić i Frane Gabre veslat će za Hrvatsku na Europskom juniorskom prvenstvu

‘Ponosni smo što možemo reći da se i ove godine Krka može pohvaliti, kao malo koji klub u gradu i županiji, da opet ima sportaše dostojne nacionalne vrste’. Kazao je to predsjednik šibenskog veslačkog kluba Dražen Crnogaća nakon najjače svjetske regate za juniore koja je proteklog vikenda održana na olimpijskoj stazi u Munchenu, a na kojoj su tri Krkaša zaslužila poziv u reprezentaciju.

Riječ je o Nini Perišiću, Kristijanu Papku i Jerku Radovčiću, koji će boje Hrvatske na Europskom juniorskom prvenstvu u Francuskoj (26. i 27. svibnja) braniti u četvercu na pariće (Nino) te u četvercu ‘sa’ (Kristijan i Jerko). Oni su se iskazali u super jakoj konkurenciji, pogotovo drugog dana munchenske regate, a valja napuniti kako je član posade četverca na pariće i tišnjanski ‘dupin’ Frane Gabre.

minhen i šibenik20189

– Teško je reći koliki je ovoj posadi realan domet, radi se o vrlo snažnim momcima koji znaju veslati i kojima treba još zajedničkog rada, ali da bi se na EP mogli boriti za medalju nije nemoguće očekivanje – kazao je Crnogaća o izgledima četverca na pariće, čiji je izbornik Milan Radečić, uostalom kao i četverca ‘sa’. O toj je posadi kazao kako možda nisu za medalju, ali da bi se mogli ‘potući’ na EP-u za plasman u A finale.

minhen i šibenik20186

– U Munchenu smo dobili ono što smo htjeli, iskustvo sučeljavanja s velikim veslačkim nacijama, što će biti od iznimne važnosti za iduću godinu i nastup na Svjetskom prvenstvu u Tokiju. A u klubu ima još momaka i cura koji će tek iduće godine biti pravi – poručio je predsjednik VK Krka.

(foto: VK Krka)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.