Nives i Karmela, šibensko-primoštenska kickboxing kombinacija za Svjetsko prvenstvo

Nives Radić i Karmela Makelja odrađuju posljednje pripreme za Svjetsko seniorsko prvenstvo u kickboxingu koje se  od 4. do 12. studenog održava u Budimpešti. Na njemu će članice Kickboxing kluba Dalmatino braniti boje Hrvatske u disciplini K-1 u kategoriji do 70 kilograma u kojoj je Nives Radić aktualna svjetska prvakinja te u disciplini low kick u kategoriji do 56 kilograma, što će biti prvi nastup Primoštenke Karmele Makelje u seniorskoj vrsti.

karmela i nives

 

Nives je do sada uzela čak tri svjetske titule, i to 2009. u Villachu (Austrija), 2013. u Guarjui (Brazil) i 2015. u Beogradu (Srbija). Pored toga je osvojila čak pet naslova europske prvakinje, i to 2004. u Budvi (Crna Gora), 2006. u Skopju (Makedonija), 2008. u Lisabonu (Portugal), 2010. u Bakuu (Azerbejđan) i 2012. u Ankari (Turska). Sve to govori da ja Šibenčanka izraziti favorit u svojoj kategoriji.

Kako smo kazali, Karmela do sada nije imala prilike natjecati se za seniorske svjetske medalje. Ali da se i od nje možemo nadati dobrom rezultatu u Budimpešti govori to da je poziv u reprezentaciju zaslužila pobijedivši sve seniorke u Hrvatskoj.

Pripreme su posljednja, vrlo intenzivna tri mjeseca odrađena s trenerom Damirom Lambašom i kolegama iz kluba, forma je odlična i, ističu u KBK Dalmatino, spremno dočekuju nastup na ovom svjetskom prvenstvu.

karmela i nives 2

 

– Konkurencija će biti žestoka, čini se nikad veća. To naravno, neće previše impresionirati Nives, koja je zasigurno jedna od iskusnijih na ovom svjetskom prvenstvu, ali tako veliko natjecanje neće biti nimalo lako za mladu Karmelu Makelju koja u zadnje vrijeme nastoji uskladiti pripreme za nastup na prvenstvu s fakultetskim obvezama na splitskom kineziološkom fakultetu – kaže Damir Lambaša, te se zahvallio svima koji su im pomogli da financijski prebrode pripreme i smognu sredstava za nastup na Svjetskom prvenstvu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.