Nova šefica šibenskog drugoligaša: ‘Svi involvirani u rad kluba odgovorni su za sadašnje stanje’

U prostorijama HNK Šibenika danas je upriličeno predstavljanje novog trenera. Još jednog u nizu. Naime, u sedam mjeseci na klupi narančastih prodefiliralo je njih šest, uključujući najnovijeg, Stipu Balajića. Prije nego se obratio ‘sedmoj sili’ (njegovo izlaganje donosimo u posebnom članku), riječ je uzela novoimenovana predsjednica Uprave Senka Klisović. Koja je, pak, istaknula kako se od prve lige ne odustaje, unatoč tome što je klub sa Šubićevca trenutno u zoni ispadanja.
– Cijela uprava i cijeli Nadzorni odbor stoje iza novog trenera, iza igrača, da ova kriza ostane iza nas. Nije vrijeme da se traže uzroci i razlozi trenutnog stanja, već moramo svi skupa prionuti poslu da se ovo više ne ponavlja. Ulazak u prvu ligu i dalje ostaje prioritet i, naravno, sve je na igračima i stručnom stožeru. Svi smo se konsolidirali u svrhu postizanja tog izuzetnog sportskog cilja – kazala je Senka Klisović, zahvalivši se prethodnom treneru Anđelku Godiniću što se stavio na raspolaganje klubu.

nk-sibenik-stipe-balaic-senka-klisovic-161116-15
Na pitanje novinara je li i netko iz uprave odgovoran za lošu selekciju igrača, a što je istaknuto kao najveći problem sadašnjeg stanja, bila je vrlo ‘diplomatična’.
– Nisam sklona komentirati odluke i poteze drugih jer smatram da ih se donosi u najboljolj namjeri. Nema pojedinca koji je zaslužan za uspjeh, niti za neuspjeh. Očito svi mi skupa, koji smo bili involvirani u rad kluba, nismo neke stvari dobro procijenili, ali ne treba prostom upirati u pojednica. Za sve je odgovoran kolektiv, i za ono dobro i za ono loše što se događa. Naravno, da kad se primaknete dnu treba napraviti dublju analizu, što smo i učinili. Uvjerni smo da će novi trener i razgovor koji je obavljen s igračima dovesti do vidnog poboljšanja na terenu, u mentalnom sklopu, u jednom osjećaju sinergije koji treba biti prisutan na svim razinama kluba. Zaista maksimalno radimo, trudimo se, ovdje smo cijele dane, igračima su pojašnjene neke stvari oko pravila ponašanja i mislim da ništa nije nedostižno ukoliko postoji čvrsta volja i zajedništvo svlačionice i kata – zaključila je Senka Klisović.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.