Novi-stari izbornik Stipe Bralić u svibnju okuplja reprezentativke, na popisu će biti i Klaudia Periša

Stipe Bralić u svibnju će prvi put okupiti hrvatsku žensku košarkašku reprezentaciju od kada je početkom travnja ponovno preuzeo izborničku funkciju. Izabrane djevojke prvi će dio priprema odraditi u Daruvaru, od 20. do 29. svibnja, nakon čega putuju na turnir u Sloveniju. Bralić popis još nije definirao, ali nam je potvrdio da će na njemu sigurno biti Klaudia Periša. Iza Šibenčanke je odlična prva inozemna sezona u dresu poljskog prvoligaša Widzew Lodza, tako da je poziv definitivno zaslužila.

Nakon turnira u Celju, na kojem će hrvatske košakašice odmjeriti snage s Češkom i domaćom Slovenijom, dvjema reprezentacijama koje su, za razliku od naše, izborile Eurobasket, pripreme se nastavljaju u Slavonskom Brodu, u sklopu kojih će se odigrati dvije prijateljske utakmice s Bosnom i Hercegovinom, 10. i 11. lipnja. Nakon toga, 15. i 16. lipnja Bralićeve izabranice čekaju dva ogleda s Poljskom u Walbrzychu blizu Wroclawa, nakon čega slijedi povratak u domovinu, u poznatu pripremnu bazu u Ivanić Gradu. Tamo će trenirati do 20. lipnja kada naše košarkašice putuju u Slovačku, gdje će 21. i 22. lipnja odmjeriti snage s domaćom reprezentacijom.

Dakle, pred Bralićem i njegovim djevojkama je bogat svibanj i lipanj, sve kako bi izbornik dobio što bolji uvid s čime raspolaže, odnosno kako bi provjerio kandidatkinje za ono najvažnije što ih čeka, kvalifikacijske utakmice u studenom.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.