Na prvenstvu Hrvatske u Zagrebu i petero Šibenčana

Novi uspjesi plivača ‘Mora’. Toni Radak najuspješniji junior

Plivač kluba ‘More’ Toni Radak proglašen je najuspješnijim juniorom na prvenstvu Hrvatske za Regiju 1 što je održano proteklog vikenda. Priznanje je zaslužio jer je bio najbrži u disciplinama 100 metara prsno, 50 metara delfin, leđno i slobodno te je bio treći u disciplini 100 metara slobodno. Njegov klupski kolega Franko Čvrljak natjecao se u kategoriji kadeta i osvojio osvojio zlatnu medalju u disciplinama 100 metara leđno i prsno, 200 metara mješovito i prsno, te srebrnu medalju u disciplini 200 metara leđno. Franko je izvrsnim nastupima na 100 i 200 metara prsno bio treći i u mlađe juniorskoj kategoriji.

Kod plivačica najuspješnija je bila juniorka Lara Belakušić koja je osvojila drugo mjesto u disciplini 50 metara prsno te je u utrci 1.500 metara slobodno bila treća u seniorskoj i druga u juniorskoj kategoriji.

Mlade nade PK ‘More’ Tonko Karađole, Adrijan Lokas i Goran Stegić su se sa godinu dana starijim plivačima borili u kategoriji mlađih kadeta. Tonko, Adrian i Goran su osobnim rekordima svakim svojim nastupom, u osam utrka, bili korak do postolja.

Inače, na prvenstvu je sudjelovalo 297 plivača i plivačica od mlađe kadetske do seniorske kategorije. Plivački klub ‘More’ predstavljalo je 11 plivača – Toni Radak, Franko Čvrljak, Tea Jukić, Lara Belakušić, Noa Vlahov, Noa Županac, Marita Iva Bračić, Iva Halužan, Tonko Karađole, Adrian lokas i Goran Stegić.

Norme za nastup na Prvenstvu Hrvatske uspjeli su ostvariti Tea Jukić, Marita Iva Bračić, Marta Miljanić, Toni Radak i Franko Čvrljak. Prvenstvo Hrvatske održava se u Zagrebu krajem srpnja.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.