Novi veliki uspjeh Krkaša: ‘Bili bismo sretni s jednom medaljom s finala Kupa Hrvatske, a pala su dva zlata i srebro!’

S Paga su stigle nove sjajne vijesti za šibensko veslanje. ‘Krivac’ je, jasno, ekipa iz VK Krka, koja je odradila vrhunski posao na finalu Kupa Hrvatske. Na tom natjecanju koje okuplja najbolje posade s Kupa Dalmacije te s onog kontinentalnog, Kupa Miljenko Finderle, društvo iz Doca nastupilo je s tri posade i kući se vratilo s dva zlata i jednim srebrom.

vk krka 1

Na najviše postolje popeo se juniorski četverac bez kormilara u sastavu Jerko Radovčić, Kristijan Papak, Nino Perišić i Lovre Klarin. 

– Vjerovali smo da naša četiri mladića mogu pobijediti konkurentske posade pristigle iz Splita, Rijeke i Zagreba. Što smo htjeli to smo i dobili jer je šibenska četvorka vrlo sigurno i s nekih šest sekundi prednosti pobijedila drugoplasiranu posadu splitskog Gusaa iz Splita i trećeplasirane Riječane. Ovu pobjedu valja uzeti kao iznimno dobar zalet za iduću sezonu jer očekivanja su velika, a sežu sve do Essena (Europsko prvenstvo), odnosno Tokija (Svjetsko prvenstvo) – ističe predsjednik VK Krka Dražen Crnogaća.

vk krka 2

Drugo zlato uzeo je mlađe juniorski četverac bez kormilara u sastavu Filip Gligić, Mate Papak, Mario Budimir i Bruno Petković, dok se srebrom okitio kadetski dvojac na pariće u kojem su veslali Matej Krnić i Filip Matešić.

vk krka 5

vk krka 3

– Da nam je netko par dana prije održavanja finala Kupa ponudio jednu medalju bili bismo zadovoljni, ali da će sve tri posade uzeti medalje, i to dvije zlatne i jednu srebrnu nismo se nadali! Zbog toga je zadovoljstvo navijača, ali i pristigle rodbine i prijatelja, bilo tim veće. Čestitamo našim momcima na srčanosti i njihovim trenerima na umješnosti stvaranja posada – medaljaša – zaključio je ponosni predsjednik Crnogaća.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.