NP KRKA OPEN 2015: Na Šubićevac stiže krema rekreativnog tenisa

‘Šibenski Roland Garros’ ovog će vikenda, kako i dolikuje, ugostiti jedan Grand Slam turnir. Naime, treće izdanje Festivala tenisa – ‘NP Krka Open 2015.’ od ove godine nosi spomenuti prestižni Grand Slam status u kategoriji rekreativaca, što znači da nosi dvije tisuće bodova. Veliko je to priznanje njegovom organizatoru, Teniskom klubu Šubićevac.

– U svega tri godine postali smo najjači turnir za rekreativce  u našoj regiji i vrlo smo ponosni što smo ga uspjeli organizirati na ovako visokoj razini. Sve je 2013. godine pokrenula grupa teniskih entuzijasta, da bi ga sadašnja ekipa pretvorila u svojevrsni šibenski brend – kazao je dopredsjednik TK Šubićevac Neven Nakić, koji je s tajnikom kluba Marijanom Kursanom i članom uprave Joškom Šupom najavio turnir.

Dodao je kako će turnir imati međunarodni karakter s obzirom da će nastupiti i igrači iz nekih europskih zemalja. Sveukupno organizatori očekuju više od stotinu tenisača, među koji će biti i njih tridesetak iz Šibenika.

Joško Šupe istaknuo kazao je kako će se truditi i ove godine biti dobri domaćini.

– Naš trud i energiju koju ulažemo u šibenski teniski preporod prepoznali su mnogi te nam pružili ruku, a rezultat toga su i novouređeni tereni na Šubićevcu, te organizacija ovog turnira koji je ujedno i lijepa turistička promocija našeg grada – kazao je Šupe.

Vodstvo TK Šubićevac najavilo je još jednu tenisku poslasticu. Naime, zahvaljujući njima ponovo će zaživjeti dječji teniski  turnir u sklopu MDF-a, a koji se posljednji put održao 80-ih godina prošlog stoljeća, kada su na njemu, između ostalog, nastupali Gorana Ivanišević i Monika Seleš.

Kažimo kako će se svečano otvaranje NP Krka Opena 2015. održati u petak, u 20 sati, a mečevi počinju u subotu ujutro. Oni finalni na rasporedu su u nedjelju, od 14 do 17 sati.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.