Objavljen službeni popis: Lucija ide na Europsko prvenstvo u Dansku!

Ovih dana Hrvatski plivački savez objavio je i službeni popis reprezentativaca koji će nastupiti na Europskom prvenstvu u malim bazenima, a koje će se od 12. do 15. prosinca ove godine održati u danskom gradu Herningu. Na njemu se, sasvim zasluženo, našlo i ime Lucije Jurković – Periša, članice PK Šibenik. Najbolja šibenska plivačica poziv izbornika Miloša Miloševića između ostalog je zaslužila i sjajnim nastupom na 41. Međunarodnom Grand Prix mitingu ‘Mladost 2013.’, održanom proteklog vikenda u Zagrebu, a na kojem je Lucija i ostvarila normu za EP. Ostvarila ju je u finalu na 200 metara slobodno koje je isplivala u vremenu 2:01,13, što je novi juniorski rekord Hrvatske (od 2002. držala ga Sanja Jovanović), te mlađe seniorski rekord (od 1997. držala ga Petra Banović). Nakon utrke na 200 slobodno, Šibenčanka je plivala i u disciplini 50 slobodno, te osvojila šesto mjesto u finalu, sa vremenom 26,52, što je 12 stotinki slabije od njezinog osobnog rekorda. Drugog dana mitinga Lucija je plivala u kvalifikacijama na 100 slobodno i 100 mješovito taman koliko je bilo potrebno za popodnevna finala. U finalu kraula osvojila je treće mjesto, iza dviju reprezentativki Slovenije. Brončanu medalju isplivala je u vremenu 56,28. U trci na 100 mješovito slavila je Sanja Jovanović dok se Šibenčanka do zadnjeg metra sa Tjašom Pintar borila za drugo mjesto. Na kraju joj je pripala bronca, s vremenom 1:03,95, čime je postavila još jedan novi državni juniorski rekord. Onaj stari do tada je držala Mirna Jukić, i to od 2001. godine.

– Ostvarena norma za Europsko prvenstvo u malim bazenima malo će promijeniti naš program, jer smo se pripremali za ekipno prvenstvo Hrvatske, a koje je kalendarski deset dana iza Europskog. Imamo četiri tjedna i nadam se da ćemo uspjeti popraviti neke segmenta u disciplini kraul, te da će Lucija dostojno prezentirati Hrvatsku. Jasno da kao juniorka Lucija  na EP ide učiti za neka buduća prvenstva – kazao je trener PK Šibenik Marijan Tepić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.