Od ovog proljeća sprejat će se i na Šubićevcu, Kulušić kaže: ‘Sve što je dobro za nogomet koristit ćemo’

Na hrvatskim prvoligaškim i drugoligaškim travnjacima u proljetnom dijelu aktualne sezone uvest će se jedna novost. Suci će, naime, početi koristiti sprej za označavanje udaljenosti ‘živog zida’ od izvođača slobodnog udarca. Taj izum koristi već se koristi u većini najboljih europskih liga kao i u Ligi prvaka, a sprejalo se i na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine. Inače, ‘magični sprej’ se i počeo prvi put upotrebljavati na južnoameričkim travnjacima, u Argentini, 2010. godine.

A da će se ovog proljeća njima opskrbiti i hrvatski suci, potvrdio nam je Ante Kulušić, povjernik za suđenje 1.HNL.

sprej

– Istina je, sprejevi će se početi koristiti od prvog kola proljetnog dijela prve i druge lige. Uvodimo sve što je dobro za nogomet, a ovo je dobra stvar. Njegovom uporabom više neće biti onih natezanja prije izvođenja slobodnih udaraca kao i pokušaja da se ukrade koji metar, a na svoje će doći i dobri izvođači slobodnjaka jer će ‘živi zid’ sada biti postavljen na pravoj udaljenosti – kazao nam je Kulušić, kojeg pitamo koliko će HNS koštati nabava tih sprejeva?

 

– Neće puno. Za ovaj prvi put morat će se nabaviti i oni držači, a sam sprej ne košta mislim više od deset eura – kazao je Ante Kulušić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.