ORC PRVENSTVO HRVATSKE: U Vodice stižu najbolje posade krstaša

Najbolje hrvatske posade na krstašima okupit će se sljedećih nekoliko dana u Vodicama. Naime, od petka do nedjelje u vodičkom akvatoriju održava se Otvoreno ORC Prvenstvo Hrvatske, na kojem će nastupiti dvadesetak jedrilica s oko 140 jedriličara i jedriličarki.
Ukupno je predviđeno sedam jedrenja, a flota će biti podijeljena u dvije skupine, laički rečeno, na veće i manje brodove (na bazi premjera).
Naslove pobjednika brane posade Mate Arapova na jedrilici Nube i Branka Iljadice Rape na Anđeli X.
Valja kazati kako se ORC Prvenstvo Hrvatske, čiji je domaćin Jedriličarski klub Tijat, ujedno boduje za ORC Kup Hrvatske. Do sada je odjedreno pet regata Kupa (Hvaru, Zlarin, Zadar, Šibenik i Split), a vodička regata posljednja je u ovoj sezoni tako da će osim osim državnih medalja biti podijeljeni i pokali za pobjednike Kupa. U poretku kormilara trenutno vodi Ante Česić, ispred Roberta Sandalića i Luke Jerčića, dok je u poretku jedrilica na prvom mjestu Mareus II, ispred Oriona i Gringa 2.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.