‘Ovaj grad zaslužuje imati nogometnog prvoligaša, zaslužuju to i naši navijači’

Četiri dana ostala su do početka drugog dijela 2.HNL u koji Šibenik ulazi s velikim, prvoligaškim ambicijama. Ako se i ne uspije u tom naumu ove sezone, neće biti smak svijeta, ističu na Šubićevcu.

– U prvi dio ušlo se dosta pesimistično glede budućnosti kluba, s jedinom željom da se izbori ostanak u ligi. Išlo se utakmicu po utakmicu da bi na koncu polusezone došli do rezultata koji nam daje priliku boriti se za prvu ligu. Ono što je najvažnije jest da smo se stabilizirali te dovoljno ojačali momčad da bez neke drame osiguramo ostanak. Ali, kažem, nadam se da ćemo iskoristiti šansu koja nam se ukazala i već ove sezone izboriti prvu ligu. Vjerujem u ekipu, u trenera, znam da su sposobni ispuniti ciljeve, a uspiju li bit će to isključivo njihova zasluga. Ne dogodi li se promocija ove sezone, neće biti tragedija – kaže član Šibenikove uprave zadužen za sportska pitanja Ivan Bulat, dodajući kako bi ulaskom u elitno društvo klub lakše poslovao, funkcionirao.

Kazao je i kako protekle pripreme nisu bile nikad bolje, što su potvrdili i igrači.

– Istina, pripreme su bile duge, još se i prvenstvo odgodilo na tjedan dana, tako da spremni ulazimo u drugi dio sezone i jedva čekamo da počne utakmica u Dugopolju, koja je u ovom trenutku za nas najvažnija – kaže kapetan Martin Vukorepa, koji drži da se momčad kvalitetno pojačala za nastavak sezone.

– Mislim da smo bolji u odnosu na jesen, samim tim što smo duže s trenerom, pa bolje usvajamo njegove zamisli. Kukec, Španja i Prince dobro su se uklopili, oporavio nam se i Joso (Josip Maleš, op.a), tako da imamo materijala – kaže Martin.

nk sibenik 1

Spomenuti Maleš vjerojatno najviše izgara od želje da prvenstvo počne.

– Ozlijedio sam se 16. rujna prošle godine, dakle bez utakmica sam šest mjeseci. Sada je ta ozljeda prošlost i jedva čekam utakmicu u Dugopolju. Mogu kazati da su mi ovo bile najduže pripreme u karijeri, ali sam ih s guštom odradio, jer se želim u što boljem svjetlu predstavit u nastavku prvenstva. Mogu obećati da ćemo davati sve od sebe – kazao je krilni napadač narančastih.

U borbu za prvu ligu iskustvo i znanje Mehmeda Alispahića bit će dragocjeno Šibenčanima.

– Trenirali smo jako dugo, ali kvalitetno i spremni ulazimo u drugi dio sezone. Opravio nam se Maleš, došla su nam tri nova igrača koji će nam sigurno biti od pomoći, koji su se jako dobro uklopili u momčad. Za ostvariti zacrtani cilj moramo biti kao jedno na terenu, disati kao jedno. Ako se i ne uspije ući u prvu ligu, nogomet će se i dalje igrati, a Šibenik će se kad-tad vratiti u elitni rang – zaključio je Meho.

I za kraj još jedna poruka Ivana Bulata.

– Ovaj grad zaslužuje imati nogometnog prvoligaša, zaslužuju to i naši navijači, a klub bez navijača je nula. Zbog njihove podrške dužni smo pokušati izboriti prvu ligu – kazao je Bulat.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.