Ovako su Nakić, Šarić, Anzulović i Baljkas slavili zlato u Tallinu, a evo kakav ‘pakao’ ih čeka ovog ljeta

Puno veselja prošlog ljeta priuštile se nam mlade hrvatske košarkaške selekcije. Promociju u elitnu diviziju europske košarke izborili su U20 ženska (Linda Antić Borak, Josipa Silov, Anđela Strize, Slaven Periša) i U20 muška reprezentacija (Krešimir Radovčić, Pavao Paić, Roko Badžim), kao i muška juniorska (U18) nacionalna vrsta. Potonja je osvojila zlato na Europskom prvenstvu B Divizije u Tallinu, upisavši svih osam pobjeda, a sve to uz golem doprinos društva s Baldekina (Vladimir Anzulović izbornik, Krešimir Baljkas kondicijski trener, Toni Nakić i Domagoj Šarić igrači).

kosarka u18

S kim će, pak, naši juniori igrati ovog ljeta na Europskom prvenstvu A Divizije u Latviji, saznali su ovih dana. Ždrijeb ih je smjetio u skupinu A, u kojoj su još Grčka, Italija i domaćin Latvija. dakle, teže nije moglo biti. Što se tiče U16 reprezentacije, s kojom je Ivan Gulin prošle godine osvojio četvrto mjesto na Europskom prvenstvu Divizije A u Crnoj Gori, ona će na EP-u u Srbiji igrati u skupini s Njemačkom, Grčkom i Turskom, dok je U20 reprezentacija na EP-u u Njemačkoj smještena u skupini sa Španjolskom, Francuskom i Ukrajinom.

ivan gulin u16

Podsjetimo, ovog je tjedna svoje suparnike u grupnoj fazi saznala i mlada ženska nacionalna vrsta. Djevojke trenerice Linde Antić Borak igrat će u skupini sa Mađarskom, Poljskom i Litvom.

(foto: Fiba)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.