PAIĆ I ŠARIĆ VRAĆAJU SE KUĆI: EP odgođeno jer roditelji nisu htjeli slati djecu u nestabilnu Tursku

Europsko junirosko košarkaško prvenstvo koje se od 30. srpnja do 7. kolovoza trebalo održati u turskom Samsunu, odgođeno je na neodređeno vrijeme. Na njemu je trebala nastupiti i U18 reprezentacija Hrvatske čije boje brani i šibenski dvojac Pavao Paić i Domagoj Šarić, ali sada momke čeka neplanirani ljetni odmor. Iako bi oni, vjerujemo, radije igrali, tim više što su prošli naporne pripreme.

Obrazlažući svoju odluku o odgodi Europskog prvenstva, iz FIBE su izvijestili da su u obzir uzeli trenutno situaciju u Turskoj te činjenicu da je nekoliko nacionalnih saveza izrazilo zabrinutost po pitanju slanja svojih reprezentacija u to trenutno vrlo nestabilno područje, a vodeći se zabrinutošću roditelja igrača koji su većinom još uvijek maloljetni.

U FIBI sada razmatraju mogućnost da se EP održi krajem ove ili početkom sljedeće godine, ali sve će, naravno, ovisiti o razvoju sigurnosne situacije u Turskoj.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.