Pauk: HNS odluke donosi po staljinističkom sistemu!

Predsjednik HNK Šibenik Goran Pauk očitovao se jutros na odluku Žalbenog tijela za licencirenje HNS-a, a kojem je klub sa Šubićevca degradiran u treću ligu. Iz njega je sipala gorčina i bijes.

– Sve ovo skupa nazvao bih tragičnim. Tragedija jest naša, ali još više onih koji donose ovakve odluke, točnije presude po staljinističkom sistemu, bez prava žalbe. Kao papagaji ponavljamo na sve moguće upite iz HNS-a, bilo da se radi o Disciplinskoj komisiji, bilo o Komisiji za licenciranje, bilo o arbitraži, da smo u proces preoblikovanja ušli kako bismo riješili financijske probleme, ali preko toga se prelazi iz ne znam kojih razloga – kazao je Pauk i nastavio:

 ODLUKE SE DONOSE PO BABI I PO STRIČEVIMA

– Bez obzira što u obrazloženju Komisije piše kako više nemamo pravo žalbe, mi ćemo se boriti i žaliti na sve strane da osporimo ovu odluku. Žaliti se ne možemo tijelima HNS-a, ali meni HNS djeluje kao neko neprijateljsko tijelo koje uopće ne razumije neke odnose. Nema logike da se odluka jedne komisije stavi ispred hrvatskog zakona, da sve ono što je izglasao sabor makne sa strane i kaže naša riječ je zakon. Na žalost, to se događa i mi ćemo, izgleda, morati trpjeti posljedice toga. Dapače, tužit ćemo sve one koji su sudjelovali u donošenju ovakve skandalozne odluke. Neka sada Komisija provede peti krug preoblikovanja. Očito se odluke donose, kako se kaže, po babi i po stričevima, nekome se progleda, a drugoga se satare. Nas su, očito odlučili satrati, iz kojeg razloga ne znam, možemo tek naslućivati. –

Pauk nije ostao dužan ni lokalnoj vlasti.

ISTUPIT ĆU IZ SKUPŠTINE HNS-A

– Pitam zašto Grad Šibenik za zadnja tri mjeseca prošle godine nije uplatio kotaciju iz proračuna iako su znali u kakvom teškom položaju je klub, a rebalansirali su proračun u plusu – kazao je predsjednik Šibenika.

Pauk je najavio kako će zbog svega ovog istupiti iz Skupštine HNS-a.

– Nema smisla biti dio toga, jer niti tko štiti naše interese, niti ih možeš sam zaštiti. Čemu onda raditi farsu. Neka nađu nekog drugog poltrona. Očekujem da isto učine oni koji su vezani uz šibenski nogomet – poručio je Pauk.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.