Petar Krešimir Marasović na juniorskom EP popravio rezultate na 50 i 100 slobodno

Nizozemski grad Dordrecht bio je od 9. do 13. srpnja domaćin Europskog juniorskog prvenstva u plivanju. Boje Hrvatske branilo je devet plivača, među njima i Šibenčanin Petar Krešimir Marasović, član Plivačkog kluba More. Petar je normu za nastup na europskoj smotri isplivao na zimskom prvenstvu Hrvatske u Splitu, kada je isplivao i normu za Olimpijske igre mladih u kineskom Nanjingu, koje su na rasporedu od 16. do 28. kolovoza ove godine.

Mladi Šibenčanin na prvenstvu je bolje odradio kraul discipline, popravivši svoja najbolja vremena na 50 i 100 metara slobodno, dok je na 50, 100 i 200 leđno bio na razini svojih dosadašnjih rezultata.

petar kresimir marasovic 2

– Petar je, na žalost, u posljednje vrijeme imao problema sa zdravljem tako da nismo ni očekivali neke senzacionalne rezultate. Sve u svemu može biti zadovoljan jer će mu nastup na Europskom prvenstvu puno značiti po pitanju skupljanja iskustva – kazao nam je predsjednik PK More Rikard Marenzi.

Pred Petrom i njegovim kolegama iz kluba je nastup na Prvenstvu Hrvatske koje će se od 24. do 27. srpnja održati u Zagrebu. Boje PK More branit će deset plivača, a glavni pretendenti na medalje, osim Petra Krešimira Marasovića, su Antonija Gulin, Martina Skelin, Bruna Lokas i Ivan Baljkas.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.