PH U OLIMPIJSKIM KLASAMA: Marin Desabota dojedrio do juniorske bronce u Laser radialu

Nakon četiri dana uzbudljivih natjecanja u Primoštenu je u nedjelju završeno Otvoreno državno prvenstvo olimpijskih klasa za seniore i juniore do 21 godine. U vrlo jakoj konkurenciji nastupili su i članovi šibenskog Vala, i to u klasama Laser 4.7 i Laser radial.

Najbolji rezultat od njih ostvario je Marin Desabota koji se u radialu okitio juniorskom  brončanom medaljom, što je odlično ostvarenje s obzirom na probleme s ozljedom.

– Marin je vrlo dobro otvorio Prvenstvo i borio se hrabro, ali u dionicama niz vjetar konstantno i prelako je gubio metre koje je morao nadoknađivati u dionicama uz vjetar što mu konkurencija ove godine nije dopustila, odnosno malo je ostao kratak do zlata, ali naš minimalni cilj je ispunjen. Za Marina je 2015.g. bila teška jer se prvi put suočio s jednom ozbiljnom sportskom ozljedom koljena koja nas je izbacila iz ritma treninga prvih 5-6 mjeseci ove godine. Ta ozljeda je sad iza i Marin trenira punom parom prepun motiva – kazao je za Valove klupske stranice trener Teo Piasevoli.

valovci

Što se tiče ostalih rezultata Valovaca u klasi Laser radial, Marko Smolić, aktualni kadetski prvak od prije mjesec dana, dokazao se i u juniorskoj konkurenciji osvojivši jako dobro peto mjesto, a među prvih deset plasirali su se i Ante Jušić i Martin Petković koji su zauzeli sedmo, odnosno deseto mjesto.

Što se tiče kadeta Juraja Radačića i Roka Copića (Laser 4.7), oni su prije svega skupljali iskustvo u juniorskoj konkurenciji.

– Sve u svemu osvojili smo opet juniorsku medalju. Tako kad sumiramo kadetsko prvenstvo i ovo juniorsko imamo kadetsko zlato Marka Smolića i juniorsku broncu Marina Desabote. Također i puno mladih koji dolaze, treniraju i žele dostići svoje klupske kolege.Sezona u jedrenju je tek počela jer ovo je prva regata sezone kriterijskih regata. Idemo dalje po planu, a naši dometi i motivi su veliki. Ali prvi put ću reći da su uvjeti za rad još uvijek nikakvi – poručio je preko klupskih stranica Piasevoli.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.