Piasevoli s kolegama iz TB Racing Teama pobjednik Match Race Germany regate, Desabota, Jušić i Smolić izborili SP!

Ovih dana stigla je nova doza lijepih vijesti za šibensko jedrenje, a u glavnim ulogama su ‘stari’ morski lisac Teo Piasevoli, te mladići Marin Desabota, Ante Jušić i Marko Smolić.

Piasevoli će protekli vikend pamtiti po pobjedi na prestižnoj Match Race Germany regati, jednoj od ovogodišnjih Grade 1 regata na kojima nastupaju samo najbolje match race posade s svjetske rang ljestvice. Pošlo mu je to za rukom kao trimer glavnog jedra u posadi TB Racin Teama, a koju je predvodio Zadranin Tomislav Bašić (ostali članovi bili su Stipe Vitaljić, Pave Pleslić i Ivan Ivanković). Momci su na jezeru Constance slavili u konkurenciji 12 posada, a o njihovoj dominaciji govori podatak kako su u polufinale ušli s omjerom 7:1. U njemu su, nakon napetih jedrenja, slavili omjerom 3:2, te ušli u finale gdje su s glatkih 3:0 slavili protiv trenutno trećeplasirane posade sa svjetske rang ljestvice, inače Švicarcima predvođenima Ericom Monninom. A sve to pred glasnom podrškom od oko 30 tisuća ljudi koji su se okupili na obalama spomenutog jezera.

teo piasevoli 2

A nakon povratka u Šibenik, Piasevoli nastavlja s radom s mladim snagama Vala, a koji je itekako vidljiv. Tome u prilog govori i podatak kako je Marin Desabota izborio pravo nastupa na Svjetskom prvenstvu u klasi Laser Radial za jedriličare do 19 godina, a koji će se održati u danskom Argusu, dok su se Ante Jušić i Marko Smolić kvalificirali na Svjetsko prvenstvo za Laser 4.7 čiji je domaćin nizozemski Medemblik.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.