Plivači i plivačice Šibenika doplivali do 21 medalje na međunarodnom mitingu u Sisku

Članovi Plivačkog kluba Šibenik ostvarili su odlične rezultate na jakom međunarodnom plivačkom mitingu koji je održan u Sisku. U konkurenciji plivača i plivačica iz 19 klubova te reprezentacije Ukrajine, 12 kadeta i juniora šibenskog kluba osvojilo je 21 medalju, od toga šest zlatnih, osam srebrnih i sedam brončanih. Po običaju, najviše njih osvojila je Lucija Jurković Periša – zlatnu na 50 slobodno, srebrne na 100 i 200 slobodno te 200 na mješovito, i brončanu na 400 metara slobodno. Još dvije juniorke, Matea Galić na 50 leđno i Petra Belamarić na 200 leptir, osvojile su zlatne medalje, dok se mlađa juniorka Vinka Letica okitila s dvije medalje, srebrom na 100 slobodno i broncom na 50 slobodno.

 LUCIJA OPET NAJBOLJA

Kadetkinja Marta Leković doplivala je do zlata na 50 leđno, srebra na 200 leđno, te do dvije bronce, na 100 leđno i 200 leptir, dok je njezina klupska kolegica Martina Ševerdija osvojila srebrnu medalju na 200 prsno. Iskazao se i muški dio kadeta, prije svega Stipe Bumber do četiri odličja, srebrnih na 50 slobodno i 50 leptir, te brončanih na 100 leptir i 200 prsno. Dvije medalje osvojio je Jerko Ćaleta, obje zlatne, na 50 i 100 leptir.

Ono što ohrabruje nakon ovog mitinga, ističu u PK Šibenik, jest činjenica da je forma kod svih plivača i plivačica na razini one koju su imali u pripremnom ciklusu za Prvenstvo Hrvatske u Rijeci iz ožujka, a s kojeg se PK Šibenik vratio s najboljim rezultatima od kada se pliva u Šibeniku. Podsjetimo, članovi PK Šibenik na spomenutom su državnom prvenstvu osvojili tri seniorske  medalje, srebro i dvije bronce, sve u ‘režiji’ Lucije Jurković Periša. To ih, ističu u klubu, obvezuje da na predstojećem prvenstvu u srpnju budu barem na istoj razini, ako ne i na višoj.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.