Plivačice i plivači Šibenika odradili strašan posao na Prvenstvu Dalmacije, broj osvojenih kolajni zaustavio se na 69!

Čak 69 medalja osvojio je Plivački klub Šibenik na Regionalnom prvenstvu Hrvatske za regiju jug, kolokvijalno nazvanog Prvenstvo Dalmacije. U konkurenciji 150 natjecatelja iz 11 dalmatinskih klubova oni Šibenikovi okitili su se sa 18 odličja u mlađe juniorskoj te sa po 17 u juniorskoj, mlađe seniorskoj i seniorskoj kategoriji.

U prvom dijelu programa Ana Burazer došla je do seniorskog srebra i bronce u disciplinama 400 slobodno i 50 leđno. Toni Slavica doplivao je do dva srebra u mlađe juniorskoj konkurenciji, u disciplinama 50 prsno i 200 leptir, Robert Vukičević osvojio je seniorsko zlato u disciplini 100 mješovito, dok je Marija Kardum u disciplinama 200 leptir i 50 leđno uzela seniorska srebra, odnosno zlata u juniorskoj i mlađe juniorskoj konkurenciji.

Žetvi medalja u drugom se dijelu programa priključila i Anamarija Vukičević, koja je u disciplini 200 prsno došla do seniorske bronce i mlađe juniorskog zlata. Emma Curavić je u disciplini 100 leđno osvojila juniorsko srebro, Marija Kardum je u disciplini 400 mješovito ponovo došla do seniorskog srebra, ali i zlata u mlađe juniorskoj konkurenciji, dok je disciplina 100 leptir donijela Robertu Vukičeviću mlađe juniorsko srebro. Dva seniorska zlata osvojila je Ana Burazer u disciplinama 200 slobodno i 100 leđn, a Marija Kardum po četvrti se put popela na pobjedničko postolje, i to u disciplini 100 leđno, u kojoj je osvojila seniorsku broncu i mlađe juniorsko zlato. U istoj disciplini Toni Slavica doplivao je do seniorske bronce.

Posljednji, treći, dio programa nije bio ništa manje uspješan. Dvije plivačice i jedan plivač Šibenika osvajali su odličja u disciplini 200 leđno. U muškoj konkurenciji Toni Slavica bio je zlatni u seniorskoj konkurenciji, a u ženskoj konkurenciji čak dvije članice kluba iz Crnice osvojile su odličja u seniorskoj konkurenciji, i to Emma Curavić zlatno, a Anamarija Vukičević brončano. Odličan nastup na obnovljenom bazenu Poljud Robert Vukičević potvrdio je u disciplini 50 leptir osvojivši mlađe juniorsko srebro, dok je Marija Kardum u disciplini 200 mješovito osvojila šestu seniorsku medalju (brončanu) čemu je dodala zlato u mlađe juniorskoj konkurenciji. U istoj disciplini Anamarija Vukičević je u mlađe juniorskoj konkurenciji osvojila broncu.

Pale su i dvije kolajne u štafeti. Zaslužile su ih ženska mlađe juniorska štafeta u sastavu Emma Curavić, Anamarija Vukičević, Marija Kardum i Lana Dubravica, koja je na 4×100 mješovito osvojila seniorsko srebro i mlađe juniorsko zlato.

(foto: PK Šibenik)

 

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.