Plivački klub Šibenik osvojio 20 medalja na prvom Grand Prix mitingu sezone

Novih dvadeset odličja osvojio je Plivački klub Šibenik na međunarodnom mitingu ‘Split 2015.’, jednog iz serije Grand Prix mitinga Hrvatske. U konkurenciji 286 plivača i plivačica iz 24 klubova, doplivali su do dvije seniorske, sedam juniorskih i 11 medalja u mlađe juniorskoj kategoriji.

U ovoj potonjoj boje šibenskog kluba branili su Marija Kardum, Bruna Lokas i Jerko Ćaleta, u juniorskoj Stipe Bumber, Martina Ševerdija i Marta Leković, a u seniorskoj najbolja šibenska plivačica Lucija Jurković Periša. Ona se plasirala u četiri finala te doplivala do srebra na 200 leđno i bronce na 100 slobodno. U kategoriji juniora Marta Leković osvojila je zlato na 200 leđno i broncu na 100 leđno, Martina Ševerdija bila je srebrna na 100 i 200 prsno te na 200 mješovito, dok je na 400 mješovito uzela broncu, da bi berbu medalja u juniorskoj konkurenciji zaključio Stipe Bumber, doplivavši do zlata na 50 slobodno.

Što se tiče kategorije mlađih juniora, Bruna Lokas osvojila je zlatne medalje na 100 i 200 prsno, te srebrne na 100 i 200 leptir, Marija Kardum je na 50 i 200 leđno bila srebrna, a na 100 leđno i 100 mješovito brončana, dok se Jerko Ćaleta okitio s tri srebra, na 100 i 200 leđno, te na 100 mješovito.

– Dvadeset medalja na prvom ovogodišnjem GPH-u mogu pokriti nešto skromnije rezultate kod nekih plivačica i plivača. Imamo dva tjedna do mitinga Mladosti u Zagrebu, na kojem bi to trebalo izgledati puno bolje. Drago mi je što su Marija Kardum i Bruna Lokas, svojim rezultatima obogatile klub i žensku ekipe za ekipno prvenstvo – kazala je tajnica kluba Danira Tepić.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.