Pobjedom na match race regati u Šibeniku Bašićev TB Team oprostio se od dvobojskog jedrenja

Ljubitelji jedrenja u Šibeniku proteklog su vikenda mogli uživati u pravoj jedriličarskoj poslastici. U organizaciji JK Val i Wave Sailing Centra održana je Autumn Match Race regata na kojoj je nastupilo osam posada. Nakon dva dana uzbudljivih i atraktivnih natjecanja naslovom pobjednika okitio se TB Team na čelu s Tomislavom Bašićem, koji je član same elite svjetskog dvobojskog jedrenja (deveti na svjetskoj rang ljestvici).

Njegova posada, koju su još činili Stipe Vitaljić, Pave Pleslić i Ivan Ivanković u finalu je svladala posadu na čelu s Lovrom Perhatom, dok je treće mjesto osvojila LUMBA MR Team skipera Dejana Presena.

match race regata 1

Inače, uoči početka šibenske regate Tomislav Bašić otkrio nam je kako je TB Teamu, čiji je član i Valovac Teo Piasevoli, ovo zapravo posljednja regata dvobojskog jedrenja. Razlog je, objasnio je, promjena formata natjecanja, a zbog čega su enormno porasli  troškovi sudjelovanja na World Match Racing Touru.

Bašić je pohvalio i ‘stazu’ u šibenskoj luci.

tomislav basic i teo piasevoli

– Ovo je idealna lokacija za ovaj tip regate, jer su jedriličari jako blizu obali, a i vjetrovi koji pušu u šibenskom zaljevu pogodni su za dvobojsko jedrenje. Žao mi je što se priča s TB Teamom završava, ali kad je već moralo do toga doći, drago mi je da smo posljednju regatu odradili baš ovdje – kazao je Bašić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.