POČINJE AKCIJA ‘PRVA LIGA’: HNK Šibenik dobiva inozemnog strateškog partnera?

Na Šubićevcu se, čini se, već polako pripremaju za prvu ligu. Naime, osim što bi kredit od 5,8 milijuna kuna uskoro napokon trebao biti realiziran, pojavili su se i strateški partneri zainteresirani za suradnju s klubom sa Šubićevca.

– Grad, koji je većinski vlasnik kluba, u potrazi je za strateškim partnerima s kojima bismo lakše egzistirali u prvoj ligi, pa već ima i onih koji su iskazali interes za suradnju s našim klubom – kazao nam je direktor šibenskog drugoligaša Ivo Krečak.

Pitamo ga je li riječ o domaćim ili inozemnim partnerima.

– O inozemnim, ali o tome bi vam više informacija mogao dati gradonačelnik – poručio je Krečak.

Realizacijom kredita, za kojeg se, kako nam je kazao Krečak, čeka još samo potpis iz Ministarstva financija, te eventualnim  pronalaskom strateškog partnera, klub, ističe, definitivno kreće po prvu ligu.

nk ivo krecak3

A s kakvim kadrom će se na proljeće krenuti u taj juriš na prvu ligu, hoće li možda biti pojačanja?

– Gledajte, mi smo najbolji primjer koliko je važno imati na vrijeme posloženu momčad. Stoga, ako želimo u prvu ligu, a želimo, i ako se želimo tamo zadržati, a želimo, onda jasno da bi bilo dobro pojačati se s nekoliko igrača. Ali, naravno, financije su te koje diktiraju stvari – kaže Krečak, koji je svjestan kako su igrači Šibenika svojim odličnim igrama  privukli pozornost drugih klubova.

– Mi ćemo nastojati do kraja prvenstva zadržati sve igrače na okupu, i po tom pitanju troje Nigerijaca su još najsigurniji da će s nama biti do kraja sezone, jer takav je dogovor s Rijekom. Što se tiče ostalih, sumnjam da će netko otići, jer, uz dužno poštovanje, ne vidim u kojem bi drugoligašu imali  bolje uvjete nego kod nas, a što se tiče prvoligaša, Bože moj, uvijek se može pregovarati – kaže Krečak.

Inače, direktor Šibenika kazao nam je i kako će igračima danas biti uplaćene plaće za rujan.

– Do sada smo redovito isplaćivali plaće, ali je sada malo zaštekalo, međutim, ništa alarmantno. Niti igrači niti stručni stožer nisu dizali galamu oko toga. Momci su zaslužili da im se svaka kuna isplati na vrijeme i dat ćemo sve od sebe da isplate i ubuduće budu redovite – poručio je za kraj Ivo  Krečak.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.