Iskusni 38-godišnjak

Pojačanje u redovima Sunčanih: Željko Kovačić novi je igrač VK Solaris!

VK Solaris potpisao je jednogodišnji ugovor s iskusnim tridesetosmogodišnjakom Željkom Kovačićem. Novi igrač Solarisa je među Sunčane došao iz hrvatskog prvoligaša i euroligaša splitskoj Jadrana u kojem je nastupao posljednje sezone. U Solaris je doveden na poziciju beka s mogućnošću igranja na desnoj strani.

– S obzirom na iskustvo koje Kovačić posjeduje zadovoljni smo što smo potpisali igrača koji profilno odgovara onome što smo i tražili. Ono što je presudno bilo u dovođenju Željka je iskustvo koje će uvelike pridonijeti razvoju naših mladih i talentiranih igrača, te slobodu i rasterećenje nekima od njih s obzirom na polivalentnost ‘Kove’. Ono što smo na tržištu tražili, to smo i dobili, te mogu reći samo da nam je izrazita čast i zadovoljstvo u ekipi imati vrhunskog profesionalca i ‘fajtera’ od kojega ćemo imati dugoročne koristi – sažeto je rekao pomoćni trener Jure Marelja.

Kovačić je rođen u Splitu 17. prosinca 1981. godine. U svojoj bogatoj karijeri nastupao je za Mornar, Jadran HN, Montpellier, Kazan i Cattaniu. Za Jadran ST ‘Kova’ je u prošloj sezoni upisao 51 nastup te zabio 41 gol, a među brojnim ponudama koje su pristigle na njegovu adresu, njegova jedina želja je bila isključivo dolazak u Solaris.

– Nemam puno za reći osim da sam izrazito sretan i zadovoljan s uvjetima i ambicijama VK Solaris! Korektnost, volja i želja svih u klubu da postanem dio ‘Sunčanih’ je presudila te nisamo imao puno izbora! Veselim se novim izazovima koji su stavljeni pred ekipu te se duboko nadam ostvarenju istih – poručio je Željko.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.