Poruka sa Šubićevca: ‘Od Varaždina se želi napraviti žrtveno janje kako bi uz pritisak na institucije lakše došao do cilja’

Stigla je reakcija HNK Šibenika na medijsku ofenzivu koju je ovih dana pokrenuo NK Varaždin i njemu bliski ljudi. Priopćenje kluba sa Šubićevca prenosimo u cijelosti.

‘S obzirom na natpise u medijima, koji su potaknuti od strane naših sportskih rivala NK Varaždin, a u kojima se osjećamo prozvani, dužni smo reagirati u zaštitu našeg kluba. 

Naime, od kolovoza 2017., od kad je klub preuzela nova uprava, s ciljem povratka HNK Šibenika u elitni rang natjecanja i u teškom stanju, borbi za goli život i opstanak u 2. HNL, zahvaljujući samo sportskim rezultatima, radu trenera i njegovog stručnog stožera zajedno sa svim igračima, njihovom profesionalnom odnosu, predanom radu i ljubavi prema klubu došli smo do praga Prve lige. Posljednjim novinskim natpisima i izjavama kroz medije, u kojima se osjećamo prozvanim, nastoji se degradirati sve ono što je do sada učinio HNK Šibenik na zelenom terenu, a sve u smjeru da se napravi pritisak na sve institucije kako bi Varaždin postao “žrtveno janje” i uz pritisak lakše došao do svog cilja. 

Kako bi odgovorili na izjave u kojima se spominje naš klub kao klub kojem se, po njihovom mišljenju, podilazi u borbi za prvo mjesto, možemo navesti puno primjera kako smo u nekoliko utakmica ostali direktno oštećeni za konačan rezultat i time ostali bez boda/ova s kojima bi vjerojatno već osigurali prvo mjesto, ali iz sportskog Fair Playa prema svim sudionicima 2. HNL ne želimo navoditi primjere u kojim utakmicama smo oštećeni. Kao primjer jedino navodimo da nam je prvi penal dosuđen tek u 18. kolu prvenstva. Unatoč tome Šibenik je ekipa koja je do sada dala najviše (33 uz Osijek 2) i primila najmanje (17) golova. 

Nije na nama da komentiramo suđenje i sudačke odluke, pogotovo ne na utakmicama u kojima naš klub nije sudjelovao. 

Nemamo namjeru ovim priopćenjem dolijevati ulje na vatru.  Neka bolja i kvalitetnija momčad na kraju osvojili prvo mjesto, a ako to bude Varaždin mi ćemo im čestitati.

HNK Šibenik.’

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.