Pozitivan šok? Šokirani su jedino navijači Šibenika, ali negativno

Iza igrača Šibenika, stručnog stožera, uprave i navijača je, vjerujemo, neprospavana noć. Nisu spavali ni i igrači i navijači Cibalije, ali iz sasvim drugih razloga. Ne sumnjamo, naime, da su imali raspjevani povratak u Slavoniju. Vinkovačani su, iako su cijelu sezonu gledali u leđa Šibenčanima, kroz cilj prošli prvi, i to, da stvar bude bolnija, na prepunom Šubićevcu, pred više od četiri tisuća navijača, u fantastičnoj atmosferi.

Što se dogodilo? Zašto su narančasti zakazali u najvažnijoj utakmici sezone? Razlozi za podbačaj sežu dublje od jučeršanje utakmice, još tamo od proljetnih priprema, kada se nije moglo ili nije znalo zadržati tri vrlo važna igrača iz prvog dijela prvenstva (Marina, Španja, Kartelo), u kojem je Šibenik dominirao. Promašena kadrovska politika nastavila se kada je pet kola prije kraja prvenstva, u trenutku kad je Šibenik bio prvi s četiri boda prednosti, odlukom Nadzornog odbora škartiran Mirko Labrović. Pravdao se taj potez željom da se kod igrača izazove pozitivan šok. Međutim, šokirani su ostali jedino navijači, i to negativno.

Ako ćemo uzeti da je to uistinu bio pravi razlog Labrovićeve smjene, onda je za trenera trebalo dovesti neko poznato, iskusno trenersko ime, jer samo takav netko može kod igrača u tako kratkom roku izgraditi autoritet, trgnuti ih. Umjesto toga, Nadzorni odbor i Uprava kluba doveli su iz Dugopolja malo poznatog Krešimira Sunaru, koji je prethodno u prvenstvu skupio dvadesetak bodova manje od Labrovića. I dogodilo se što se dogodilo, Šibenik je u pet kola prosuo svu prednost i sada ga čeka popravni s Istrom.

nk sibenik 1

Ipak, čini nam se da su se jučer mnogi mogli uvjeriti u pravi razlog Labrovićeve smjene. Pubilka na zapadau, njih nekoliko tisuća, u nevjerici su promatarli svađu Sunare i člana uprave Ive Krečka. Mnogi su se na tribini, ali i u svčanoj loži, pitali tko u biti vodi momčad. Mi se pak pitamo, bi li Laborović dopustio da mu se netko, i to pred četiri tisuća ljudi, u živom prijenosu, miješa u posao? Čisto sumnjamo. I vjerojatno je zato morao otići.

Po završetku jučerašnje utakmice Sunari je autor ovog teksta postavio samo jedno pitanje, misli li da će on voditi momčad protiv Istre, odnosno boji li se smjene?

– Ne bojim se – odgovorio je, čudeći se što mu je uopće postavljeno takvo pitanje. Kao da je zaboravio što se dogodilo njegovom prethodniku.

U tom trenutku članovi Nadzornog odbora već su dogovarali hitan sastanak, koji je jutros i održan, ali na kojem nije odlučeno ništa konkretno. Barem za sada. Naime, večeras će nadzornici opet sastančitii i tada bismo valjda trebali saznati kakvi su daljnji planovi. I je li Sunara bivši.

Ivo Krečak je, pak, odluku već donio. Stavio je svoj mandat na raspolaganje, pa ćemo vidjeti što će NO reći i po tom pitanju.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.