Pozivnice za ABA ligu već kuvertirane? Iz GKK Šibenika poručuju: ‘Najvažnije nam je jako domaće prvenstvo’

Puno se buke diglo prije nekih mjesec i pol dana nakon što se saznalo da je netko u Hrvatskom košarkaškom savezu ‘muljao’ s propozicijama natjecanja za A1 ligu, a koje su se ticale ‘kriterija’ za plasman u ABA ligu. To ‘prekrajanje’ nije išlo na ruku Šibeniku, Jollyju i Splitu, dakle klubovima koji vide priliku da zahvaljući plasmanu u regularnom dijelu uskoče u regionalnu ligu. Par dana kasnije, kada je cijela stvar iscurila u medije, sve je proglašeno administrativnom greškom, pa je HKS vratio stare propozicije. Međutim, izgleda da su se na Baldekinu i Gripama bez razloga uznemiravali, da su ‘džabe dizali revoluciju’. Naime, dobro upućeni izvori tvrde kako su pozivnice za sljedeću sezonu ABA lige već adresirane na staro društvo iz Hrvatske, dakle na Cedevitu, Cibonu i Zadar. Bez obzira koje mjesto zauzeli nakon regularnog dijela A1 lige. Što, zapravo, i nije iznenađenje.

– Mislim da ta informacija nije točna, da se još ne zna tko će dobiti pozivnice za ABA ligu. Uostalom, još se ne zna ni kakav će format biti sljedeće godine – veli Ante Grbac, predsjednik GKK Šibenika.

On se prije početka sezone zapitao ‘kome treba ABA liga kraj ovakve hrvatske lige’?

– Naši klubovi u regionalnoj ligi igraju uglavnom pred polupraznim dvoranama, a pogledajte posjećenost na utakmicama domaće lige – kazao je tada Grbac, uz dodatak: – Naš je cilj Fibina Champions League.

Predsjednik ‘građana’ i dalje je na liniji da A1 liga treba biti prioritet.

– Najvažnije je da imamo jako domaće prvenstvo. Ono mora biti temelj. A onda uz to igrati i neko međunarodno natjecanje – veli Grbac.

Osluškujući narančasti navijački puk, dade se zaključiti da je sve više onih kojima ABA liga ‘nije napeta’, da bi radije Šibenik gledali u nekom od Fibinih natjecanja, bilo Champions League bilo u Europa Cupu. Uostalom, njihov klub je, čini se, ionako nepoželjan u ABA ligi. O čemu svjedoči i priča o već kuvertiranim pozivnicama.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.