Pred Rokom Copićem još tri dana jedrenja na SP-u u Argentini

U dalekoj Argentini u tijeku je Svjetsko prvenstvo klase Optimist na kojem boje Hrvatske brani i mladi šibenski jedriličar Roko Copić, član JK Val. Iza sudionika je kvalifikacijski dio flotnog jedrenja i prvenstvo u ekipnom jedrenju, a trenutno se jedri drugi dio flotnog natjecanja.

Na stranicama JK Val objavljen je kratki rezime dosadašnjeg natjecanja, kojeg prenosimo u cijelosti.

‘Vremenski uvjeti na regatnom polju bili su raznoliki, pa je bilo svega po malo, i bonace, a i vrlo jakog vjetra, a jedino što je stalno svih ovih dana je konstantno prisutan kurenat. Boju tekućine u kojoj voze možete razaznati na gornjoj slici, a naši se u svemu tome nisu baš najbolje snašli.

Najbolje plasiran je Deni Martinović koji je na 94. mjestu, pet mjesta iza je trenutno Nina Škopac koja je prvenstvo otvorila fenomenalnim četvrtim mjestom u prvom plovu, ali kasnije je nanizala dosta lošije ulaske u cilj. Na 102. mjestu je Krešimir Buneta, pa onda jedan malo veći skok do 154. mjesta dovodi nas do Martina Verbaneca. I na kraju niza naših predstavnika imamo našeg Roka Copića koji je trenutno 160. od 207 natjecatelja.

Svi njegovi ulasci bili su između 30. i 50. mjesta u grupama u kojima je jedrio (jer ne jedri svih 207 optimista zajedno, već su podijeljeni u 3 skupine).

Što se tiče timskog dijela prvenstva, tu jedre timovi pojedinih država jedni protiv drugih. Naši su bili dobri u kvalifikacijama i pobijedili su Nijemce, Engleze i Singapurce, pa su morali kapitulirati pred Novozelanđanima koji su bili posljednja stepenica za ulazak u finalna jedrenja. Novozelanđani su nakon pobjede nad našim jedriličarima izgubili prvu finalnu regatu od ekipe Tajlanda koja je na kraju ekipni svjetski prvak!

U svakom slučaju, zanimljivo je i naporno u Argentini, a našim predstavnicima želimo bolju inspiraciju u završnom dijelu natjecanja.’

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.