Više

    Odigrano prvo kolo

    Predstavljamo ekipe u novoj sezoni Šibenske košarkaške lige, čiji je prijelazni rok bio vrlo prometan

     

    Startalo je treće izdanje Šibenske rekreativne košarkaške lige. U lov na trofej krenulo je devet ekipa, a po svemu sudeći čeka nas zanimljivo natjecanje. Naime, prijelazni rok bio je vrlo prometan, puno igrača promijenilo je klubove, a favoriti bi se vrlo brzo trebali iskristalizirati. Evo kratki pregled svih ekipa.

    KK 1990

    Prošlogodišnji finalisti ekipa KK 1990 zadržala je prošlogodišnji roster te su i ove godine jedni od favorita za osvajanje lige. Glavni nositelji igre su im Stojanović, Brajković i Jakelić, te uz Pericu i Galića tvore možda najbolju petorku.

    KK CRNICA TABOO

    Ova ekipa je nastala raspadom KK Victorije, te su uglavnom svi igrači ostali na okupu. Ekipa je dosta izbalansirana te imaju dosta izjednačen roster igrača (Matulja, Mijalić, Grgurica, Gović, Smolić, Pešić..) Ako ostanu na okupu do kraja lige imaju dobre šanse za osvajanje naslova.

    RKK MODERATO CANTABILE

    Ekipa Moderata skupila se i prijavila u zadnji tren, što govori da se nisu tek tako htjeli prijaviti nego da idu po naslov prvaka. Roster im je ostao isti kao prošle godine s tim da su pojačani igračima bivšeg VUŠ- a (Nerber, Klisović) te Ivanom Blaćom, tako da ove godine računaju na stepenicu više i minimalno ulazak u finale.

    VINTAGE BAR

    Vintage Bar u ovu sezonu ulazi sa smanjenim rosterom, ali su zadržali okosnicu momčadi s, tim da im nedostaje Vučić, a njega su nadopunili Babunom. Motor momčadi je Duvančić, te uz Maleša, Cukrova, Babuna i Baljkasa čini ozbiljnu petorku sa vrlo dobrom klupom (Poljičak,Čoran,Jukić…). Prognoza je da bi trebali uću u polufinale, dok će za nešto više ovisiti o šuterskom danu.

    KRUŠKA SMART PLUS

    Moto ove ekipe je ‘ajmo se zabavit’, pa u rosteru imaju čak 23 prijavljena igrača. Uglavnom istih iz prve dvije sezone. Predvodnici su Banić, Vojković, Boljat i Ivić, a i na klupi imaju zanimljivih igrača. Cilj im je ove godine ući u doigravanje, a za to imaju realne šanse.

    OXFORD

    Ekipa koja nosi ime najboljeg sveučilišta na svijetu ostala je u istom sastavu kao i prošle dvije godine, što znači da ne bi trebali imati problema s uigravanjem. Nemaju pravu zvijezdu u ekipi već se igra ‘run and gun’, bez iznimke, tako da ishod utakmice ovisi o njihovom postotku šuta. Ako svi ostanu na okupu mogli bi zaigrati u doigravanju.

    ZEKO I POTOČIĆ

    Ekipa nastala spajanjem dijela igrača iz Vintage Bara i igrača koji su ostali slobodni na ‘tržištu’. Voditelj ekipe je Ante Bogut, koji je uz pomoć Zeke okupio basketašku ekipu.Glavni im je cilj naigrati se košarke pritom se zabaviti, tako da nemaju ozbiljnije namjere za doigravanje.

    KK SPARTA

    Ekipa dosta oslabljena odlaskom Blaće i Šarina, za koje, čini se, nisu našli adekvatne zamjene. Ipak, ima tu ‘materijala’, boje ekipe brane Mandić, Štrkalj, Junaković, Kovač, Širko, Bauk, Aleksić… Rotacija im nije baš velika, a takve su im, čini se, i šanse za doigravanje.

    KNIN

    Organizatori su sretni što se poslije drniškog DOŠK-a u Šibenskoj košarkaškoj ligi prijavila još neka ekipa iz drugog grada. Knin je okupio mladu momčad, najmlađu u ligi, a s obzirom da im je ovo prva sezone od njih se ne očekuje previše. Ali, vrijeme je na njihovoj strani.

    Inače, utakmice prvog kola veću su odigrane (sve u sportskoj dvorani u Ražinama), a evo i rezultata:

    KK CRNICA TABOO – ZEKO I POTPOČIĆ 111:82 (22:16, 34:22, 24:16, 31:28)

    Grgurica (34p,11s,3a), Mijalić(21p,7s,4a), Smolić(19p,6s)/ Poduriljko(17p,6s,5a), Plavčić(17p,3s,3a), Bogut(16p).

    VINTAGE BAR – KNIN 114:59 (31:15, 23:15, 36:13, 24:16)

    Čoran (29p,10s), Cukrov (19p,12s), Poljičak(19p)/ Ličanin(13p,4s,3a) i Dujić(13p,16s,6a).

    KRUŠKA SMART PLUS-KK SPARTA 72-61 (18:24,11:8,24:4,19:25)

    Iviću (25p,16s)/Junaković (18p,5s), Mandić(14p,7s) ,Aleksić(11p,5s).

    KK 1990-OXFORD 71:66 (14:15,23:11,20:15,14:25)

    Brajković (23p,7s), Jakelić(14p,4s), Perica(13p,11s)/ Chiabov (18p,6s), Rončević (15p,9s,3a), Dražić(15p,10s).

    RASPORED 2.KOLA (SD RAŽINE):

    SUBOTA (02.11.)

    17:00 OXFORD-ZEKO I POTOČIĆ

    19:00 KK 1990-KNIN

    NEDJELJA (03.11.)

    17:00 KRUŠKA SMART PLUS-RKK MODERATO CANTABILE

    UTORAK (05.11.)

    20:00 VINTAGE BAR-KK CRNICA TABOO

     

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Šeparović: Milanović ne može biti ni mandatar ni...

    Ustavni sud u petak je odlučio da se predsjednik RH Zoran Milanović svojim izjavama i ponašanjem, odnosno sudjelovanjem u kampanji bez podnošenja ostavke na...

    Zbog šverca migranata kod Knina pritvoren i kazneno...

    Policijski službenici Policijske postaje Knin proveli su kriminalističko istraživanja nad državljaninom Poljske zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela šverca migranata i krivotvorenje isprave. U srijedu,...

    Održana velika akcija čišćenja mora i podmorja u...

    Prošloga se tjedna u ACI marini Vodice održala velika akcija čišćenja mora i podmorja. ACI d.d. već dugi niz godina potiče članove lokalnih zajednica...

    NAJNOVIJE

    Šeparović: Milanović ne može biti ni mandatar ni premijer, a izbori su valjani

    Ustavni sud u petak je odlučio da se predsjednik RH Zoran Milanović svojim izjavama i ponašanjem, odnosno sudjelovanjem u kampanji bez podnošenja ostavke na...

    Zbog šverca migranata kod Knina pritvoren i kazneno prijavljen Poljak (24)

    Policijski službenici Policijske postaje Knin proveli su kriminalističko istraživanja nad državljaninom Poljske zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela šverca migranata i krivotvorenje isprave. U srijedu,...

    Održana velika akcija čišćenja mora i podmorja u ACI marini Vodice

    Prošloga se tjedna u ACI marini Vodice održala velika akcija čišćenja mora i podmorja. ACI d.d. već dugi niz godina potiče članove lokalnih zajednica...