Preminuo Danko Barišić, legendarni predsjednik MNK Rupe: ‘U našim pričama živjet ćeš vječno’

Danko Barišić, dugogodišnji predsjednik Malonogometnog kluba Rupe, iznenada je preminuo u subotu, u svom obiteljskoim domu. Odlazak legendarnog Dane, kako su ga zvali prijatelji i poznanici, duboko je pogodio sve one koji su ga poznavali. S njim su se oprostili i na službenoj stranici MNK Crnica, tekstom kojeg prenosimo u cijelosti.

danko barisic

Danko Barišić, legendarni Dane, dugogodišnji predsjednik, alfa i omega Malonogometnog kluba Rupe tiho i bez pozdrava napustio nas je ovog subotnjeg popodneva iznenadnom smrću u svom obiteljskom domu. U časnu dužnost predsjednika MNK Rupe Dane je doslovno bio dio svih Rupskih udruga, a bilo kakva organizacija malonogometnog turnira, koncerta, Gospe od Anđela bila je doslovno nezamisliva i neodrživa bez sveprisutnog Dane. Na malonogometnom turniru čak bi i mikrofon uzeo u ruke i zabavljao publiku najavama i  izvještajima utakmica te animirao ljude da kupe nadaleko poznatu rupsku tumbulu. Svi koji smo ga poznavali s grčem u želucu primili smo ovu tužnu vijest. Dane nije bio običan čovjek, on nije bio prolaznik i bilo tko, Dane je bio osoba bez koje sigurno više nikad ništa neće biti isto. Tolika ljubav kolala je njegovim venama prema rupskom kraju, malom nogometu i ljudima s kojima je bio okružen. Njegova pojava u dvorani na Baldekinu za vrijeme Županijske lige podigla bi atmosferu i adrenalin kao da je stotinu ljudi ušlo u dvoranu odjednom.

Ljudina poput Dane rodi se samo jednom i baš zato vjerojatno Bog je želio da tako kvalitetnu osobu ima pokraj sebe i uzeo ga. Još dok smo djeca bili jedva smo čekali kraj srpnja, turnir u Rupama i nigdje se nismo osjećali tako dobro kao u tom malom mjestašcu s pogledom na Visovac,  a sve zbog jednog čovjeka koji nas je doslovno zarazio svojom pojavom. Svima nama kojima je Dane bio dio odrastanja on je kult koji ne blijedi i osoba koju ćemo pamtiti do groba. Za mnoge karizmatične i posebne ljude se kaže da nemaju sredinu ili ih voliš ili ih ne voliš, ali Danu su baš svi voljeli jer je bio dobar čovik, radnik i oličenje svega onoga što danas rijetku viđamo u bilo kome! 

mnk rupe

Hvala ti legendo za svaki trenutak koji smo proveli s tobom, za svaku zafrkaciju, za svaku tumbulu, za sve što smo prošli s tobom. Ti odlaziš, a u našim pričama živjet ćeš vječno!’
(foto: Arhiva ŠP/MNK Crnica)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.