Preminuo Ivo Despot, legendarni Krkin štroker

Ivo Despot, najbolji štroker u povijesti VK Krka, preminuo je danas u 67. godini nakon duge i teške bolesti.

Šibenski veslač rođen je u Šibeniku 9. srpnja 1950. godina. Bio je član VK Krka, 1972. godine nastupio je kao na Olimpijskim igrama u Munchenu, a na Mediteranskim igrama u Splitu 1979. osvaja srebrenu medalju u četvercu bez kormilara.

Hoo.hr
Hoo.hr

Podsjetimo, Krkin osmerac iz sedamdesetih koji je harao u Jugoslaviji činili su; Ivo Despot, Janko Grbelja, Zdravko Huljev, Zdravko Gracin, Nikica Bujas, Stevo Macura, Dragan Cvitan, Mladen Ninić i kormilar Jadran Radovčić. Trener te pobjedničke posade bio je Milivoj Mita Boranić.

Zanimljivo, u Munchenu nije veslao izvorni Krkin osmerac već je odlukom čelnika tadašnjeg VSJ-a na Olimpijadu išla kombinirana posada u kojoj su uz šestoricu šibenskih veslača upala i zadarska braća Bajlo!

Nedavno je na proglašenju najboljih sportaša Županije dobio nagradu za zaslužnog sportskog djelatnika koju je u njegove ime primio sin.

– Čovik, gospodin i prijatelj kako kaže još jedan čovik, gospodin i prijatelj, a mi možemo samo dodati: Jedan od najvećih u skoro stoljetnoj povijesti ‘Krke’! Danas je tužan dan za sve krkaše, komentirao je Dražen Crnogaća, predsjednik VK Krka.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.