Priopćenje ŠF-a:’Danas je netko uspio u svom naumu da se Funcuti osjećaju kao gosti u svom gradu’

Subotnja utakmica između Jollyja i GKK Šibenik imala je buran uvod. Naime, Funcuti, koji su se se u velikom broju okupili na Starom Pazaru i zajednički, u korteu, uz pjesmu i skandiranje, krenuli na Baldekin, ogorčeni su postupanjem policije. Svoje viđenje iznijeli su u pripoćenju kojeg donosimo u cijelosti:
‘Oštro dižemo glas protiv samovolje pojedinca koji je sebi uzeo za pravo da radi što ga je volja. Večeras je organizator utakmice, potpomognut desecima pripadnika specijalnih postrojbi hrvatske policije, pokušao sebi osigurati pobjedu na Baldekinu tako što je htio onemogućiti navijanje za GKK Šibenik. Policija je očito zanemarila činjenicu da su Funcuti jedina navijačka skupina u Šibeniku koja organizirano prati košarku te su popustili nečijem pritisku i napravili katastrofalan potez koji nije u skladu sa Zakonom u navijačima i nizom drugih zakonskih i podzakonskih akata. Pitamo se, od koga je danas policija odvajala Funcute i koga je štitila od Funcuta? Čemu ponižavajuće sigurnosne provjere na ulazu? Navijači GKK Šibenika namjerno su razbijeni na dvije tribine i nije im se dozvolilo biti na tribini na kojoj inače bodre svoj klub. Time je napravljen nedopustiv sigurnosni propust. Koji je razlog domaćina, košarkaškog kluba Jolly, da se to napravi možemo nagađati, ali je nedopustivo da oni koji su nadležni za sigurnost naprave ovakav propust.

funcuti 4

Policija je dobila izričitu zapovijed da nipošto ne dopusti da Funcuti dođu na svoju tribinu, pod smiješnom izlikom da svatko mora sjediti na svom mjestu, što ionako nitko nije napravio. Danas je netko uspio u svom naumu da se Funcuti u svom gradu osjećaju kao gosti’, stoji u priopćenju navijačke Udruge Šibenski Funcuti.
Svoju ogorčenost navijači narančastih iskazali su i na društvenim mrežama. Tako neki od njih ističu kako ono što su doživjeli od policije u svom gradu nisu doživjeli ni u Beogradu, Novom Sadu, Cipru, Zadru, Splitu.
Kažimo kako se velika grupa Funcuta koja je bila smještena na zapadnoj tribina u jednom trenutku pokušala pridružiti svojim kolegama na istočnoj tribini, na kojoj su tradicionalno smješteni Funcuti, a kada ih je policija onemogućila u tome, napustili su dvoranu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.