Ide se, čini se, sve iz početka

Propada prodaja HNK Šibenik Indijcu? Grad još čeka službenu potvrdu, ona neslužbena kaže kako je Punkaju Gupti povučena suglasnostFoto: Milan Balaban

Povjerenstvo za profesionalni sport pri Središnjem državnom uredu za sport još nije službeno dostavilo Gradu Šibeniku očitovanje o indijskom investitoru Punkaju Gupti, zainteresiranom za kupnju HNK Šibenik, ali neslužbeno su za Šibenski portal iz Gradske uprave potvrdili kako je povučena suglasnost za prodaju nogometnog kluba Indijcu čije poslovanje, izgleda, ipak nije bez mrlja. Drugim riječima, ukoliko nalaz mišljenje Povjerenstva bude negativno, Punkaj Gupta neće postati novi vlasnik šibenskog drugoligaša.

– Ukoliko mišljenje Povjerenstva bude negativno, Grad Šibenik nastavit će dalje postupak privatizacije HNK Šibenik. Imamo zainteresirane investitore koji su u kontaktu s klubom i Gradskom upravom, a mi kao Grad i dalje ćemo davati maksimalnu potporu nogometnom klubu koji je trenutno na uzlaznoj putanji i ne smijemo propustiti potencijal ulaska u prvu ligu – izjavio je za Šibenski portal dogradonačelnik Paško Rakić.

Podsjetimo, prošli tjedan iz Gradske uprave najavljeno je kako poslovanje Punkaj Gupte mora ići na dodatnu provjeru Povjerenstva za profesionalni sport, jer su u međuvremenu isplivale informacije o nezavidnoj financijskoj situaciji u kojoj se Indijac, koji se jedini i javio na natječaj za prodaju dionica šibenskog drugoligaša, nalazi.

Podsjetimo, na prodaju je, za početnu cijenu od 100 tisuća kuna, bilo ponuđeno 297.056 dionica Hrvatskog nogometnog kluba Šibenik u vlasništvu Grada Šibenika nominalne vrijednosti 59.411.400 kuna, a što iznosi 95,49 posto temeljnog kapitala.

Gradsko vijeća Šibenika je još 12. rujna sa 14 glasova za i 8 suzdržanih prihvatilo jedinu pristiglu ponudu Paramount grupe. Inače, Paramount Grupa d.o.o. sa sjedištem u Šibeniku, zastupana je po odvjetniku Jasminu Avdagiću, a osnivači su joj Punkaj Gupta iz Dubaija i Mateja Plenča iz Vrpolja. Tvrtka je osnovana prije devet mjeseci s temeljnim kapitalom od 20 tisuća kuna i registrirana za čitav niz djelatnosti.

Ono što se isprva govorilo Punkaj Gupta je biznismen čija je osnovna djelatnost vađenje plina i nafte, a bio je i u najvišim strukturama vodećih svjetskih kompanija za proizvodnju željeza, čelika i bakra. Magistar je ekonomije koji je studirao u New Delhiju, a naknadno je diplomirao i na prestižnoj London School of Economics. U razgovoru za Šibenski portal Gupta je sredinom rujna pojasnio da su se, preko prijatelja i obitelji, upoznali s obitelji Plenča i odlučili ulagati u Šibenik. Tada je kazao da osim u nogomet, planiraju ulaganja u nekretnine i poljoprivrednu proizvodnju.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.