Proslavljena hrvatska kladivašica Ivana Brkljačić i čelnici atletskog saveza donijeli lijepe vijesti u Knin

Jaka atletska delegacija boravila je u ponedjeljak u Kninu, za što je imala valjani razlog. Naime, Zvonimirov grad priključit će se gradovima domaćinima popularnog atletskog natjecanja Erste Plava liga. Tim povodom održan je sastanak kojem su nazočili kninski gradonačelnik Marko Jelić, njegova zamjenica Kristina Perić, predsjednik HAS-a Ivan Veštić, predsjednica kninskog atletskog kluba Sveti Ante Anita Anić-Kaliger i trener u klubu Dražen Lasić te Ivana Brkljačić i Marija Pavelić iz Pro Sporta.

knin atletika 2

Erste Plava liga jedinstveno je dječje atletsko natjecanje za učenike i učenice od trećeg do šestog razreda hrvatskih osnovnih škola, koje već sedmu godinu zaredom organizira atletski klub Pro Sport, u suradnji s Erste&Steiermärkische Bank d.d. i Erste Plavim mirovinskim fondovima. Do sada je na natjecanju, čije se finale održava u sklopu Hanžekovićevog memorijala, sudjelovalo 22.571 učenica i učenika, po čemu je Erste Plava liga najmasovnije službeno sportsko dječje natjecanje u Hrvatskoj.

Natjecanje osmoškolaca iz Šibensko-kninske županije održat će se prigodom otvorenja atletske staze u Kninu, a uoči Dana grada Knina, koji se obilježava 13. lipnja. Knin je time prepoznat kao jedno od važnijih atletskih središta u Hrvatskoj, i tako došao u društvo Zagreba, Splita, Zadra, Rijeke, Pule, Osijeka,  Varaždina i Makarske, gradova domaćina Erste Plave lige.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.