PUČINSKA REGATA: Večeras starta ‘Jabuka’

Iz vodičke luke večeras između 20 sati i ponoći starta pučinska  regata krstaša Vodice – Jabuka – Vodice, koju organizira Jedriličarski klub Tijat pod pokroviteljstvom Grada Vodica i Turističke zajednice. Ovo je  deseto izdanje najzahtjevnije i najizazovnije hrvatske regate krstaša duge 100 nautičkih milja sa spektakularnim noćnim startom. U ovom jubilarnom izdanju jedra će ‘ukrstiti’ 60 jedrilica sa ukupno 700 sudionika iz Hrvatske, Slovenije, Češke, Mađarske i Italije, a kao i prijašnjih godina jedrit će se na rutom Vodice – Komorica – Jabuka – Blitvenica – Vodice.

Prije starta, akademski snimatelj i fotograf snimit će Milenijsku fotografiju sa svih sudionicima regate na Trgu hrvatskih mučenika sa svim sudionicima regate. Večeras je planirani i prigodni program po vodičkim lokalima, a tradicionalni promenadni koncert u čast regate održat će Vodička glazba.

– Najvažnije je da sve protekne u najboljem redu glede sigurnosti posada i brodova. Ova naša regata postala je jedan od vodećih turističkih brendova Vodica. I ove godine veliki je broj posada iz brojnih europskih zemalja, što je od velikog značaja za turističku promidžbu Vodica i Hrvatske – kaže Stanko Skočić, direktor regate od njezina prvog izdanja i predsjednik JK-a Tijat.

Završna svečanost regate uz dodjelu nagrada najuspješnijim skiperima i posadama održat će se u subotu, s početkom u 18 sati, u hotelu Punta.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.