Radovčić ‘preživio’ Anzulovićevo rezanje reprezentativnog popisa, Šarić se priključuje 20. lipnja

Izbornik hrvatske seniorske košarkaške reprezentacije Dražen Anzulović objavio je uži popis za predstojeće kvalifikacijske dvoboje s Italijom i Rumunjskom. Rezanje je ‘preživio’ šibenski playmaker Krešimir Radovčić, dok je Roko Badžim ispao. Dario Šarić je, jasno, također unutra, a on će se, s ostalim NBA-ovcima, reprezentativcima koji su se u ponedjeljak okupili u Sv. Martinu, priključiti 20. lipnja.

 – Najprije smo objavili 28 igrača, što nije uobičajeno za prvi popis, međutim u tom trenutku je puno igrača bilo pod upitnikom. Osim toga, hrvatska reprezentacija tijekom osmog mjeseca ima i turnir u Kini gdje ćemo napraviti još jednu selekciju, tako da imamo jasnu sliku svih potencijala koje imamo u hrvatskoj košarci. Tek ćemo za prijateljsku utakmicu s reprezentacijom Bosne i Hercegovine u Opatiji biti u kompletnom sastavu s, u ovom trenutku, tri NBA igrača. Nakon te utakmice napravit ćemo popis od 14 igrača koji će participirati u kvalifikacijskim utakmicama – kazao je Dražen Anzulović, te dodao:

– Napokon smo došli  do dana kada krećemo u novi ciklus. Čekali smo s objavljivanjem popisa od 17 igrača koji se okupljaju jer do jučer praktički nismo znali tko će se moći odazvati, a tu prvenstveno mislim na NBA igrače i garantiram Vam da svi oni žele igrati za hrvatsku reprezentaciju. To je meni u startu bilo najbitnije, svi su igrači s kojima sam kontaktirao izrazili želju da igraju za reprezentaciju. –

kosarka rep 2

Izbornik je iznio i detalje oko igrača koji dolaze iz NBA.

– Na današnji dan imamo potvrdu od Lakersa za Ivicu Zubca, od Indiane za Bojana Bogdanovića a, prema razgovoru s Darijem Šarićem, i on će se pojaviti od prvog dana na pripremama, odnosno od 20. lipnja od kada se igrači iz NBA mogu priključiti trenažnom procesu. Što se tiče ostalih igrača, svi su izrazili veliku želju za participiranjem, ali trenutno to neće biti moguće – kazao je.

Što se tiče ljetnog rasporeda, reprezentacija će 15. lipnja u Sv. Martinu odigrati trening utakmicu s U20 reprezentacijom Hrvatske, a 17. lipnja odlazi u Opatiju gdje će 19. i 22. lipnja odigrati dvije prijateljske utakmice s reprezentacijom BiH, s time da će prva biti zatvorenog tipa. Već 28. lipnja se igra prva kvalifikacijska utakmica za SP u Trstu protiv Italije, a 1. srpnja slijedi utakmica protiv Rumunjske u Cluju. Nakon toga ih očekuje i nastup na Kupu Borislava Stankovića koji se održava u Kini od 14. do 17. kolovoza, na kojem još sudjeluju i reprezentacije Kine, Tunisa i Finske.

Popis igrača koji se se okupili 11. lipnja:

LUKA BABIĆ

IVAN RAMLJAK

JOSIP BILINOVAC

DOMAGOJ BOŠNJAK

KRISITJAN KRAJINA

DOMAGOJ VUKOVIĆ

FILIP KRUŠLIN

ROK STIPČEVIĆ

DARKO PLANINIĆ

TOMISLAV ZUBČIĆ

MATE KALAJŽIĆ

KARLO ULJAREVIĆ

KREŠIMIR RADOVČIĆ

JAKOV MUSTAPIĆ

MARIN MARIĆ

ANTONIO VRANKOVIĆ

KARLO ŽGANEC

ŽELJKO ŠAKIĆ (od 14.06.)

*NBA igrači se priključuju 20. lipnja

(foto: HKS/Marin Sušić)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.