Regata krstaša ovog vikenda na Zlarinu: Očekuje se dolazak 200 jedriličara

Yacht Club Zlarin’ iz Zlarina po trinaesti put organizira  jedriličarsku regatu za krstaše pod nazivom “13. Zlarinska regata krstaša”, koja će se održati u akvatoriju otoka Zlarina 18. i 19. travnja  2015. godine.

Tijekom dva dana regate predviđa se: navigacijsko jedrenje oko otoka Zlarina, Prvića i Mažirne prvog dana, zatim večera i druženje nautičara uz prigodni program u Zlarinu (privez svih jedrilica osiguran je u zlarinskoj lučici) te jedrenje “u  štap ili trokut” u nedjelju ujutro, drugoga dana regate. Nakon jedrenja predviđen je ručak te svečanost proglašenja pobjednika i dodjela nagrada, također u Zlarinu.

Ova je regata osmišljena te proteklih dvanaest godina i organizirana u suradnji “Yacht Cluba Zlarin” iz Zlarina i Jedriličarskog kluba “Val” iz Šibenika i snažan je zajednički doprinos razvoju jedriličarskog sporta i turističke promidžbe cijele regije. Regata je dvanaest proteklih godina oduševila sve prisutne jedriličare te je izazvala veliko zanimanje među nautičarima i već imamo najave sudjelovanja 30-tak jedrilica i posada iz Zadra, Biograda, Murtera, Splita, Primoštena, Šibenika i Zlarina te očekujemo oko 200 jedriličara i gostiju tih dana na otoku Zlarinu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.