Reprezentativac Ivan Strinić lijepom gestom podržao 20. nogometni turnir U-10 Danilo 2016

Sutra, 28. svibnja 2016. predstoji nam još jedan, i to dvadeseti po redu nogometni turnir U-10 Danilo 2016.

Ni ove godine nije nedostajalo prijavljenih ekipa pa će tako snage na jubilarnom izdanju U-10 Danilo 2016 odmjeriti dječaci ekipa Hajduk, Dinamo, Škola nogometa Joso Bego, Došk, Šibenik, Solin, Omiš, Junak Sinj, Posušje, Glavice, Vodice, Omladinac, Primorac, Otok Murter i Dinara. Podsjetimo, ovo je najstariji turnir ovakvog tipa u Hrvatskoj i većini dječaka koji se natječu u svojim ekipama je to prvi službeni turnir na kojem sudjeluju. A koliko turnir u Danilu ostaje urezan u sjećanju tih budućih punokrvnih nogometaša svjedoči i gesta hrvatskog reprezentativca i aktualnog igrača Napolija – Ivana Strinića. On je, naime, davne 1997. godine s ekipom Hajduka, sudjelovao na turniru u Danilu da bi danas upravo on osobno osigurao prigodne poklone za svakog dječaka igrača koji nastupi na jubilarnom turniru U-10 Danilo 2016.

„Kao dječak sam sudjelovao na turniru u Danilu koji mi je u sjećanju ostao urezan kao jedno divno iskustvo puno pozitivne energije i dobrog nogometa. Podržavam turnir za male nogometaše u Danilu, vjerujem da je nužno osigurati djeci i mladima ovakva događanja kako bi se mogli izgraditi kao sportaši i osobe. Iz tog razloga sam odlučio donirati prigodne poklone kao što smo ih i mi dobili davne 1997. godine.“ – rekao je Ivan Strinić, hrvatski reprezentativac.

Svoje zadovoljstvo jubilarnim turnirom, kao i gestom Ivana Strinića ne krije ni predsjednik Organizacijskog odbora turnira, Miro Vukšić; „Veliki je uspjeh dogurati do 20.-og izdanja u vremenima kad se brojni turniri zbog nedostatka financijskih sredstava i podrške gase. Iznimno mi je drago što naš trud i entuzijazam da priuštimo najmlađim nogometašima nezaboravno iskustvo druženja i kompetitivnosti, već dugi niz godina prepoznaju renomirani sponzori. A podrška Ivana Strinića samo je dokaz da se naša uložena energija u organizaciju natjecanja škola nogometa isplatila i na ovoj potpori smo mu iznimno zahvalni.“

Napomenimo još da je nogometni turnir U-10 Danilo rasadnik nogometnih talenata i u proteklih 20 godina brojna poznata imena hrvatskog, ali i svjetskog nogometa svoje su nastupe započela upravo ovdje. Od mnogih, izdvajamo tako Nikolu Kalinića, Arijana Ademija, Matu Maleša, Stipu Bačelića-Grgića, Šimu Vrsaljka, Stipe Bradarića, Dominika Livakovića, Roberta Mudradžija, Nikole  Moro, Adriana Šempera, Josipa Čaleta- Cara, Borne Sosa, Nikole Solda, Daria Kneževića, Tina Tolića i Josipa Brekala.

Ove godine turnir su također prepoznali brojni sponzori poput Kraša i Alka d.o.o. kao generalni pokrovitelji, Hrvatski nogometni savez, Grad Šibenik, Šibensko-kninska županija, Djelo, pekara „Dan i noć“, TZ Grada Šibenika, Županijska lučka uprava i Solaris.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.